Este o toamna a deliciilor culinare si este pacat sa nu profitam de bogatiile acestui minunat anotimp.
In spatele fiecarei retete se afla un om si un gand bun!
Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru conopida pane cu sos de branza:
Ingrediente pentru pane:
o conopida frumoasa
| 200 ml bere
| 150 g faina
| 3 oua
| paprika
| sare si piper
Ingrediente pentru sosul de branza:
3 galbenusuri de ou
| 100 g unt
| 100 g branza rasa
| 100 g smantana
| zeama de lamaie
| 1/2 lingurita pasta de ardei iute
| verdeata
Mod de preparare conopida pane:
Se desface o conopida in buchetele mici.Se spala,se fierbe in apa clocotita cu sare si se lasa la scurs.
Separam ouale pentru pane.Amestecam cu o lingura de lemn galbenusurile cu sare si piper.Adaugam berea si faina ; forman un aluat cleios.Albusurile le batem bine cu un tel si le adaugam peste alutul de bere.
Prin aceasta compozitie tavalim buchetelele de conopida si le prajim in baie de ulei pana se rumenesc.
Le scoatem pe un servet de hartie.
Mod de preparare sos de branza:
Pe baie de aburi,amestecam galbenusurile de ou cu untul pana se lichefiaza,adaugand zeama de lamaie in portii mici.Amestecam continuu pana ce sosul se ingroasa.Adaugam branza rasa si amestecam din nou.Dam la o parte de pe foc si punem smantana si pasta de ardei.Terminam cu verdeata tocata foarte marunt.
Daca branza este sarata nu mai adaugati sare !
Serviti conopida pane alaturi de acest sos cremos !
Special pentru cei dragi !
Pofta buna!
Va invit pe blogul meu pentru retete usoare si apetisante!:)
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |