Este banalul orez cu lapte, dar cand te gandesti ca este de fapt un orez cu lapte dulce, aromat cu pastaie de vanilie si coaja de lamaie, si afine acrisoare care se sparg in gura printre orezul cu lapte cremos...:) In plus, acest desert este perfect si pentru copilasii mici si mofturosi
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru orez cu lapte si afine:
100 g orez cu bobul rotund
| 200 ml apa
| 200 ml lapte gras
| 75 g zahar alb
| coaja de la 1 lamaie
| 1 pastaie vanilie
| 1 ceasca afine
Mod de prepare orez cu lapte si afine:
Spalati orezul bine de tot in 3 ape.
Puneti-l intr-o craticioara impreuna cu apa si lasati-l sa fiarba. Dupa ce apa da in clocot, dati aragazul pe treapta mediu spre mic si lasati sa fiarba incet pana ce apa scade (in jur de 15 minute), amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul craticioarei. Turnati laptele peste orez, impreuna cu pastaia de vanilie despicata, mai lasati sa fiarba in jur de 15 minute.
Adaugati zaharul si coaja de lamaie, amestecand foarte des. Mai lasati la fiert pana ajungeti la consistenta dorita.
La sfarsit adaugati afinele si amestecati usor in compozitie avand grija sa nu spargeti bobitele de afine.
In contact cu orezul fierbinte, afinele se vor inmuia usor si vor deveni mai moi.
Turnati orezul cu lapte in boluri si garnisiti cu meta proaspata.
Luati inghitituri mici...pline de savoare si culoare.
O reteta propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro
Serviti cu mare drag si placere!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|