Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancarea de conopida cu sos de rosii:
    1 conopida mare 3 linguri ulei 1 ceapa mare 1 lingura faina 6 rosii mari 1/2 lingurita zahar piper,sare,oregano,busuioc patrunjel si marar tocat
Mod de preparare mancare de conopida cu sos de rosii:

Se desface conopida in buchetele, se spala si se opareste cu apa clocotita. Se lasa sa se scurga bine de apa. *O alta varianta este prepararea acestui fel cu buchetelele de conopide trase putin in tigaie.
Dupa ce le-ati spalat, se lasa la scurs si apoi se prajesc foarte putin in ulei, se scot pe servetele absorbante. Daca adaugati si carne, de preferinta pulpa/ piept ( pui sau porc), se prajeste si aceasta pe ambele parti.
Ceapa taiata marunt se prajeste intr-o cratita cu uleiul infierbintat, pana se moaie putin, se adauga faina si se lasa sa se prajească putin.
Se stinge cu o ceasca de apa, se adauga zaharul, sarea si rosiile curatate de pielite si seminte si taiate in bucati mici.
Dupa ce a dat un clocot, doua, se adauga conopida ( oparita sau prajita, si carnea daca este cazul) si verdeata si se lasa sa fiarba incet acoperit.
Se condimenteaza si se presara verdeata proaspat tocata.
Mancarea trebuie sa fie scazuta si se poate servi calda sau rece.

O reteta oferita de blogul poetagurmanda.blogspot.ro