500 ml smantana de casa sau 24% grasime + 1 lingura faina
verdeta: patrunjel, frunze telina, leustean sau tarhon
Mod de preparare ciorba de cartofi:
Curatam si taiem legumele, in afara de cartofi, rondele, iar ceapa cat mai marunt si le punem la calit in 2 linguri de ulei.Le asezonam cu piper, dupa 5 minute adaugam si sunca si mai lasam 2 minute, apoi adaugam apa si jumatate din verdeata taiata marunt.Lasam la fiert pana legumele sunt aproape fierte.Adaugam cartofii taiati cubulete si fierbem pana sunt gata.Smantana o amestecam cu faina cu un tel, pana se omogenizeaza, adaugam 2 polonice de supa, mai amestecam o data si apoi o turnam peste supa. Mai lasam supa pe foc pana da de 2 ori in clocot, asezonam cu sare si piper apoi oprim focul si punem restul de verdeata.Pofta buna!