Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu scortisoara:
Amestec cu scortisoara
- 50 gr zahar
- 1 lingura scortisoara
Aluat
- 60 gr unt
- 1 ou mare
- 200 gr zahar
- 60 ml ulei
- esenta de vanilie
- 200 gr smantana
- 240 gr faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
Mod de preparare prajitura cu scortisoara:
Amestecati zaharul cu scortisoara si puneti vasul deoparte. Intr-un alt vas, bateti bine zaharul cu untul foarte moale (chiar topit), adaugati apoi oul, uleiul, vanilia si smantana. La final, incorporati faina amestecata cu bicarbonat si sare.
Nu amestecati prea tare, doar cat sa va asigurati ca aveti un aluat omogen si fara bule de faina.
Turnati aproximativ jumatate din aluat intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si imprastiati peste (cu aproximatie) cam 3/4 din amestecul de zahar & scortisoara. Turnati apoi si restul de aluat si presarati deasupra ce a mai ramas din scortisoara.
Puneti prajitura in cuptorul incins la 180 de grade si coaceti pentru aproximativ o ora, pana o scobitoare infipta in mijloc iese curata.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/