ghid pentru o viaţă împlinită

Ce gatim in weekend

slide-ul 3 / 3
Ce gatim in weekend: Prajitura cu scortisoara

Prajitura cu scortisoara

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu scortisoara:

Amestec cu scortisoara

  • 50 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara

Aluat

  • 60 gr unt
  • 1 ou mare
  • 200 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 gr smantana
  • 240 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare

Mod de preparare prajitura cu scortisoara:

Amestecati zaharul cu scortisoara si puneti vasul deoparte. Intr-un alt vas, bateti bine zaharul cu untul foarte moale (chiar topit), adaugati apoi oul, uleiul, vanilia si smantana. La final, incorporati faina amestecata cu bicarbonat si sare.

Nu amestecati prea tare, doar cat sa va asigurati ca aveti un aluat omogen si fara bule de faina.

Turnati aproximativ jumatate din aluat intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si imprastiati peste (cu aproximatie) cam 3/4 din amestecul de zahar & scortisoara. Turnati apoi si restul de aluat si presarati deasupra ce a mai ramas din scortisoara.

Puneti prajitura in cuptorul incins la 180 de grade si coaceti pentru aproximativ o ora, pana o scobitoare infipta in mijloc iese curata.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

Voteaza reteta:

Scor: 4.17 din 6 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend.

Alte prezentari din sectiunea Retete culinare


 
Setari Cookie-uri