Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tort cu mere:
    6 oua 12 linguri zahar 8 linguri faina esenta de vanilie 1/2 lingurita praf de copt

Baza:

    16 mere mici 50 g unt 1/2 cana zahar scortisoara zeama de lamaie dulceata de visine 1 zahar vanilat miez de nuca

Decor:

    600 g smantana pentru frisca 3-4 linguri zahar pudra esenta de vanilie
Mod de preparare tort cu mere intregi:

Baza:

Merele se curata de coaja, se golesc de casuta semintelor cu dispozitivul special si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se aseaza in tava cu diametrul de 29 cm, cu putina distanta intre ele. Se umplu cu miez de nuca si cu dulceata de visine. Se presara cu zaharul tos amestecat cu zaharul vanilat si scortisoara. Deasupra se aseaza untul taiat in bucati mici. Se da tava la cuptor timp de 30-40 minute, pana se inmoaie merele, iar zaharul si dulceata incep sa se caramelizeze usor.

 

Aluat:

Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna peste merele deja caramelizate. Se da tava din nou la cuptor pentru inca 20-25 minute. Tortul se scoate din tava cat este inca fierbinte, prin rasturnare, astfel incat merele sa ramana la suprafata. Se lasa sa se raceasca foarte bine si apoi se imbraca in frisca, preparata din smantana batuta cu zahar pudra si aromatizata cu esenta de vanilie.

O reteta propusa de blogul truedelights.ro