Ce gatim in weekend

Placinta cu legume si pui

Placinta cu legume si pui

1 / 3

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru placinta cu legume si pui:

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 340 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar

Umplutura:

  • 1 dovlecel micut sau 1/2 dovlecel mare
  • 1 ceapa mare galbena
  • 1 gogosar rosu
  • 1/2 ardei verde/galben
  • 300 gr piept de pui
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri ketchup (cate 3 pentru fiecare tarta)

Mod de preparare placinta cu legume si pui:

Pregatim mai intai aluatul amestecand faina cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Apa calduta o adaugam treptat si framantam adaugand la final si uleiul. Aluatul obtinut il lasam acoperit la loc cald timp de aprox 45 de minute ( nu avem nevoie sa dospeasca mai mult de atat). In acest timp pregatim umplutura. Curatam si spalam legumele.
Intr-un wok sau orice alta tigaie, punem putin ulei si cand e incins punem la calit dovlecelul taiat cubulete. Urmeaza apoi ceapa taiata felii si cele doua tipuri de ardei taiate cubulete. Saram si piperam dupa gust. Scoatem legumele calite intr-o farfurie. Punem din nou o lingura de ulei in wok in care prajim apoi pieptul de pui taiat cubulete mici. Scoatem bucatile de pui pe o farfurie pe care am pus un prosop de hartie (mai scapam de surplusul de ulei). Impartim aluatul in 2 parti egale. 
Intindem prima foaie sub forma rotunda, cam cu 2-3 cm mai mare decat forma in care vine pusa, si o asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei
Ungem aluatul cu 3 linguri de ketchup si punem jumatate din catitatea de legume, iar peste legume jumatate din pipetul de pui prajit
Tragem usor marginile lasate usor peste umplutura
Rasnim deauspra condimente aromate si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aprox 25 de minute sau pana se rumeneste aluatul pe margine
Procedam la fel cu a doua placinta

Scoatem din cuptor, feliem si servim. E la fel de buna si calda si rece.

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro/

 

 

Mancare de conopida cu sos de rosii

Mancare de conopida cu sos de rosii

2 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancarea de conopida cu sos de rosii:

  • 1 conopida mare
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura faina
  • 6 rosii mari
  • 1/2 lingurita zahar
  • piper,sare,oregano,busuioc
  • patrunjel si marar tocat

Mod de preparare mancare de conopida cu sos de rosii:

Se desface conopida in buchetele, se spala si se opareste cu apa clocotita, se lasa sa se scurga bine de apa.*O alta varianta este prepararea acestui fel cu buchetelele de conopide trase putin in tigaie. Dupa ce le-ati spalat, se lasa la scurs si apoi se prajesc foarte putin in ulei, se scot pe servetele absorbante. Daca adaugati si carne, de preferinta pulpa/ piept ( pui sau porc), se prajeste si aceasta pe ambele parti.
Ceapa taiata marunt se prajeste intr-o cratita cu uleiul infierbintat, pina se moaie putin, se adauga faina si se lasa sa se prajeasca putin.

Se stinge cu o ceasca de apa, se adauga zaharul,sarea si rosiile curatate de pielite si seminte si taiate in bucati mici.  Dupa ce a dat un clocot, doua, se adauga conopida( oparita sau prajita, si carnea daca este cazul) si verdeata si se lasa sa fiarba incet acoperit.
Se condimenteaza si se presara verdeata proaspat tocata. Mancarea trebuie sa fie scazuta si se poate servi calda sau rece.

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro/

 

 

Cornulete fragede cu gem de prune

Cornulete fragede cu gem de prune

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cornulete fragede cu gem de prune:

  • 500 gr faina
  • 1 galbenus
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 5 lg mari zahar
  • 5 lg mari untura
  • 200 gr iaurt
  • un borcan mic magiun de prune
  • zahar praf

Mod de preparare:

Punem faina intr-un bol apoi in mijloc facem o adancitura si adaugam celalate ingrediente , framantam repede , deaorece este un aluat fraged nu trebuie framantat mult, ci doar atat cat sa devina omogen.Impartim aluatul in 4 parti egale .Luam o bucata de aluat si o intindem sub forma de cerc cu ajutorul unui sucitor, atentie trebuie sa lucram pe o suprafata pudrata cu faina pt a nu se lipi aluatul,o intindem subtire, apoi o impartim in 10 triunghiuri egale( precum in poza).La capatul fiecarui triunghi vom pune o lingurita magiun de prune si il apoi rulam .Le punem pe o tava de copt cu hartie cerata si le dam la cuptor pana devin usor aurii la margini.Le pudram cu zahar praf si le lasam sa se raceasca.Facem la fel cu aluatul ramas pana cand sunt toate gata.Se pastreaza foarte bine cateva zile intr-un loc racoros.Pofta buna!

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/

 

 

Placinta cu legume si pui
Mancare de conopida cu sos de rosii
Cornulete fragede cu gem de prune

Rezumat

Ganduri pofticioase pentru weekend: am putea sa gatim o mancare de conopida, pentru nu am gatit niciodata, deci ceva nou, o placinta cu pui si legume, pe care o putem manca si la micul dejun si la pranz, chiar si la cina si, ca desert, niste cornutele fragede gem proaspat de prune. Suna bine, asa-i?

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri