Ingrediente necesare pentru placinta cu legume si pui:
Aluat:
500 gr faina
1/2 plic drojdie uscata
340 ml apa calduta
1 lingura ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
Umplutura:
1 dovlecel micut sau 1/2 dovlecel mare
1 ceapa mare galbena
1 gogosar rosu
1/2 ardei verde/galben
300 gr piept de pui
sare si piper
2 linguri ulei
6 linguri ketchup (cate 3 pentru fiecare tarta)
Mod de preparare placinta cu legume si pui:
Pregatim mai intai aluatul amestecand faina cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Apa calduta o adaugam treptat si framantam adaugand la final si uleiul. Aluatul obtinut il lasam acoperit la loc cald timp de aprox 45 de minute ( nu avem nevoie sa dospeasca mai mult de atat). In acest timp pregatim umplutura. Curatam si spalam legumele.
Intr-un wok sau orice alta tigaie, punem putin ulei si cand e incins punem la calit dovlecelul taiat cubulete. Urmeaza apoi ceapa taiata felii si cele doua tipuri de ardei taiate cubulete. Saram si piperam dupa gust. Scoatem legumele calite intr-o farfurie. Punem din nou o lingura de ulei in wok in care prajim apoi pieptul de pui taiat cubulete mici. Scoatem bucatile de pui pe o farfurie pe care am pus un prosop de hartie (mai scapam de surplusul de ulei). Impartim aluatul in 2 parti egale.
Intindem prima foaie sub forma rotunda, cam cu 2-3 cm mai mare decat forma in care vine pusa, si o asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei
Ungem aluatul cu 3 linguri de ketchup si punem jumatate din catitatea de legume, iar peste legume jumatate din pipetul de pui prajit
Tragem usor marginile lasate usor peste umplutura
Rasnim deauspra condimente aromate si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aprox 25 de minute sau pana se rumeneste aluatul pe margine
Procedam la fel cu a doua placinta
Scoatem din cuptor, feliem si servim. E la fel de buna si calda si rece.