Ingrediente necesare pentru cornulete fragede cu gem de prune:
500 gr faina
1 galbenus
coaja razuita de la o lamaie
5 lg mari zahar
5 lg mari untura
200 gr iaurt
un borcan mic magiun de prune
zahar praf
Mod de preparare:
Punem faina intr-un bol apoi in mijloc facem o adancitura si adaugam celalate ingrediente , framantam repede , deaorece este un aluat fraged nu trebuie framantat mult, ci doar atat cat sa devina omogen.Impartim aluatul in 4 parti egale .Luam o bucata de aluat si o intindem sub forma de cerc cu ajutorul unui sucitor, atentie trebuie sa lucram pe o suprafata pudrata cu faina pt a nu se lipi aluatul,o intindem subtire, apoi o impartim in 10 triunghiuri egale( precum in poza).La capatul fiecarui triunghi vom pune o lingurita magiun de prune si il apoi rulam .Le punem pe o tava de copt cu hartie cerata si le dam la cuptor pana devin usor aurii la margini.Le pudram cu zahar praf si le lasam sa se raceasca.Facem la fel cu aluatul ramas pana cand sunt toate gata.Se pastreaza foarte bine cateva zile intr-un loc racoros.Pofta buna!