ghid pentru o viaţă împlinită

3 retete de toamna cu dovleac

slide-ul 1 / 3
3 retete de toamna cu dovleac: Placinta de dovleac cu alune de padure

Placinta de dovleac cu alune de padure

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru placinta de dovleac cu alune de padure:

Am ras un dovleac micut, si l-am calit in unt (o lingura) impreuna cu 200g zahar, scortisoara, of course, rom, si 2 linguri de gris.

Am racut rapid un aluat dintr-o cana (de 250ml) de faina (eu am folosit jumate faina alba, jumate integrala), 3 linguri de ulei, 1 lingura de zahar, si apa.. cat e nevoie astfel incat sa imi iasa un aluat elastic si non-sticky.

Dupa ce l-am lasat un pic sa-si traga sufletul, l-am impratit in 2 si am intins fiecare bucata intr-o foaie subtire, subtire. Pe jumatate de foaie am intins jumatate din umplutura de dovleac. Am presatat cu alune de padure sfaramate (puteti folosi nuci in loc de alune - nucile mele au suferit o mutatie nefericita recent .. si am rasucit foaia ca pe o rulada.

Am uns placintele cu lapte, le-am presarat cu zahar si le-am bagat in cuptorul incins, la foc mediu spre mic, si dupa 15 minute am scos doua minunatii de placinte crocante pe dinafara si moisty pe dianuntru. Yumm!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/

Voteaza reteta:

Scor: 5 din 6 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 3 retete de toamna cu dovleac.

Retete culinare similare

 
Setari Cookie-uri