Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru biscuiti cu ovaz si mere:
    230 gr unt 1 cana zahar, de preferinta brun 2 oua o esenta vanilie 1 si 3/4 cana faina 1 si 1/2 lingurita scortisoara 1 lingurita bicarbonat 1/2 lingurita sare 3 cani fulgi de ovaz 1 cana cubulete foarte mici de mar( un mar) 2/3 cana stafide( 50 gr)
Mod de preparare biscuiti cu ovaz si mere:

Se incalzeste cuptorul.
Untul aflat la temperatura camerei se spumeaza foarte bine impreuna cu zaharul. Se adauga ouale si vanilia. Apoi faina care a fost amestecata in prealabil cu scortisoara, sarea si bicarbonatul. Se amesteca cu o lingura de lemn. Amestecati in compozitie ovazul, merele si stafidele.

 

Se pun gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Gramajoarele se formeaza cu o lingura de inghetata care se trece de fiecare data prin apa rece, se aplatizeaza foarte putin gramajoarele cu dosul lingurii.

Se coc 10-13 min, pana devin usor maronii.Se racesc complet si se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic. Sunt foarte bune cu laptic sau ceai!

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro