Ce gatim in weekend

Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

1 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de mazare:

  • 1 litru mazare= 550 gr
  • 3 morcovi
  • 2 fire telina apio
  • 1 ceapa mica
  • 2 cartofi medii
  • 2 linguri smanatana de casa sau min 20% grasime
  • 1 catel usturoi
  • ulei de masline
  • sare piper, frunza dafin,cimbru

Crutoane : bucati paine, cimbru, ulei masline

Mod de preparare supa crema de mazare:

Ceapa o taiem marunt, o calim in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie, cam 5 minute, apoi adaugam mazarea proaspata (daca aveti congelata e buna si aceea), morcovul taiat rondele, telina tot asa, usturoiul razuit,frunzele de dafin,asezonam cu sare si piper, amestecam bine si apoi adaugam 1 litru apa.Fierbem cu un capac pe oala pana cand legumele sunt aproape fierte, adaugam cartoful taiat cubulete si o lingurita cimbru, lasam pana e fiert de tot. Daca scade apa prea tare atunci mai putem completa .Dam oala la o parte, scoatem frunzele de dafin, cu un mixer vertical, mixam pana devine o pasta.Adaugam smantana si mai dam un clocot.Daca mai e nevoie asezonam cu sare si piper.

Cat timp supa este la fiert putem face crutoanele si baconul.Painea si amestecam cu o lingurita de cimbru, o punem pe hartie de copt intr-o tava , o stropim cu putin ulei de masline si o dam la cuptor pana se rumeneste.

Pe aceeasi tava punem apoi baconul si il dam la cuptor pana devine auriu si crocant. Pofta buna!

O reteta propusa de blogul luckycake.ro/

 

Pulpa de curcan la cuptor

Pulpa de curcan la cuptor

2 / 3

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pulpa de curcan la cuptor:

  • 1 buc pulpa de curcan (daca sunteti o familie mai numeroasa aveti nevoie de 2 pulpe)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 1 capatana de usturoi (sau o jumatate daca e foarte mare)
  • 2 cepe
  • 10 cartofi + un pic de ulei, 1/2 lingurita sare, un pic de piper macinat, 1 lingurita boia de ardei

Mod de preparre pulpa de curcan la cuptor:

Amestecam intr-un bol uleiul de masline cu condimentele mentionate in prima parte. Ungem cu acest ulei aromat pulpa de pe care eu am luat mai intai pielea si am crestat carnea pe langa os de o parte si de alta. O lasam asa in bol la rece minim 30 de minute.In acest timp curatam, usturoiul, ceapa si cartofii.
Cartofii spalati ii taiem in 4-8, depinde de marime. Intr-o tava sptropim putin ulei si adaugam sarea, piperul si boiaua. Cartofii feliati ii punem in tava si ii tavalim prin uleiul condimentat. Scoatem carnea si o intepam din loc in loc punand in aceste gauri bucatile de usturoi
Asezam carnea in mijlocul tavii intre cartofi iar ceapa o feliem si o punem peste cartofi

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade, mai intai cu o folie de Al deasupra ( cam 30 de minute) apoi fara folie inca 30 de minute intorcand pulpa de pe o parte pe alta la interval de 15 minute
Scoatem tava din cuptor si servim carnea de curcan feliata alaturi de cartofi
Sa aveti pofta!

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/

 

Cookies cu alune (Mtedza)

Cookies cu alune (Mtedza)

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cookies cu alune:

  • 120 gr de unt moale
  • 50 gr zahar
  • 120 gr alune maruntite
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 120 gr faina
  • zahar pudra (ptr pudrat)

Mod de preparare cookies cu alune:

Pentru aceasta reteta, folositi arahide crude, nesarate.
Puneti-le intr-o tigaie si prajiti-le usor, dupa care maruntiti-le in robot. Lasati-le sa se raceasca inainte sa treceti la urmatoarea etapa - incorporarea in aluat.

Bateti bine untul cu cele 50 gr de zahar, adaugati apoi alunele racite si maruntite, sarea, esenta de vanilie si la final faina. Veti obtine un aluat sfaramicios, dar pe care il veti putea forma in bilute.

Asezati bilutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce le scoateti din cuptor si se racesc, pudrati-le cu zahar pudra.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

 

Supa crema de mazare
Pulpa de curcan la cuptor
Cookies cu alune (Mtedza)

Rezumat

Planuri culinare pentru weekendul acesta. Cum vremea nu ne mai permite sa ne plimbam prin parcuri sau sa mergem la plaja, ne gasim ocupatii cat mai interesante in interiorul casei. Al bucatariei, mai exact. Gatim bunantati pentru cei dragi. Iata cateva retete pentru inspiratie: supa crema de mazare, curcan la cuptor, iar la desert, cookies cu alune.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri