1 / 4

Supa crema de mazare

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de mazare:

  • 1 litru mazare= 550 gr
  • 3 morcovi
  • 2 fire telina apio
  • 1 ceapa mica
  • 2 cartofi medii
  • 2 linguri smanatana de casa sau min 20% grasime
  • 1 catel usturoi
  • ulei de masline
  • sare piper, frunza dafin,cimbru

Crutoane : bucati paine, cimbru, ulei masline

Mod de preparare supa crema de mazare:

Ceapa o taiem marunt, o calim in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie, cam 5 minute, apoi adaugam mazarea proaspata (daca aveti congelata e buna si aceea), morcovul taiat rondele, telina tot asa, usturoiul razuit,frunzele de dafin,asezonam cu sare si piper, amestecam bine si apoi adaugam 1 litru apa.Fierbem cu un capac pe oala pana cand legumele sunt aproape fierte, adaugam cartoful taiat cubulete si o lingurita cimbru, lasam pana e fiert de tot. Daca scade apa prea tare atunci mai putem completa .Dam oala la o parte, scoatem frunzele de dafin, cu un mixer vertical, mixam pana devine o pasta.Adaugam smantana si mai dam un clocot.Daca mai e nevoie asezonam cu sare si piper.

Cat timp supa este la fiert putem face crutoanele si baconul.Painea si amestecam cu o lingurita de cimbru, o punem pe hartie de copt intr-o tava , o stropim cu putin ulei de masline si o dam la cuptor pana se rumeneste.

Pe aceeasi tava punem apoi baconul si il dam la cuptor pana devine auriu si crocant. Pofta buna!

O reteta propusa de blogul luckycake.ro/

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri