Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de mazare:
- 1 litru mazare= 550 gr
- 3 morcovi
- 2 fire telina apio
- 1 ceapa mica
- 2 cartofi medii
- 2 linguri smanatana de casa sau min 20% grasime
- 1 catel usturoi
- ulei de masline
- sare piper, frunza dafin,cimbru
Crutoane : bucati paine, cimbru, ulei masline
Mod de preparare supa crema de mazare:
Ceapa o taiem marunt, o calim in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie, cam 5 minute, apoi adaugam mazarea proaspata (daca aveti congelata e buna si aceea), morcovul taiat rondele, telina tot asa, usturoiul razuit,frunzele de dafin,asezonam cu sare si piper, amestecam bine si apoi adaugam 1 litru apa.Fierbem cu un capac pe oala pana cand legumele sunt aproape fierte, adaugam cartoful taiat cubulete si o lingurita cimbru, lasam pana e fiert de tot. Daca scade apa prea tare atunci mai putem completa .Dam oala la o parte, scoatem frunzele de dafin, cu un mixer vertical, mixam pana devine o pasta.Adaugam smantana si mai dam un clocot.Daca mai e nevoie asezonam cu sare si piper.
Cat timp supa este la fiert putem face crutoanele si baconul.Painea si amestecam cu o lingurita de cimbru, o punem pe hartie de copt intr-o tava , o stropim cu putin ulei de masline si o dam la cuptor pana se rumeneste.
Pe aceeasi tava punem apoi baconul si il dam la cuptor pana devine auriu si crocant. Pofta buna!
O reteta propusa de blogul luckycake.ro/