2 / 4

Zacusca de fasole

Timp de preparare: 3 ore.

Ingrediente: 1 kg de fasole boabe-alba, 3 kg gogosari, 1,5 kg ceapa alba, 600 ml ulei, 1/2 litru bulion, piper boabe, foi de dafin, sare.

Mod de preparare: incepeti cu fasolea, pe care o spalati si o puneti la fiert. Intre timp, curatati ceapa, spalati-o, macinati-o cu masina de carne, puneti-o intr-o oala la calit in 600 ml ulei de floarea-soarelui timp de 30 minute. Urmeaza gogosarii, pe care ii spalati, ii curatati de seminte, ii macinati cu masina de carne si ii adaugati peste ceapa. Caliti zarzavatul pana se inmoaie, amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca de oala. Adaugati bulionul, piperul si dafinul, fierbeti compozitia la foc domol pana scade si se ingroasa. Fasolea fiarta, se strecoara de apa si se adauga peste celelalte ingrediente. Lasati zacusca la foc domol 10, amestecand usor sa nu se zdrobeasca prea tare fasolea, potriviti gustul de sare. Este gata cand uleiul se ridica deasupra. Turnati zacusca in borcane curate, sterilizate, cu capac filetat. Puneti borcanele la dunst uscat sub o patura groasa pana ziua urmatoare, cand le asezati intr-o tava de cuptor, in care ati pus un prosop de bucatarie si apa, apoi puneti tava in cuptorul preincalzit 30-40 minute. Stingeti focul si lasati borcanele in cuptor pana se racesc, apoi le depozitai in camara.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri