Reteta este una foarte simpla, dar arata (si miroase) incredibil de bine, iar puiul are un gust extraorinar.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui impanat cu Ricotta:
1 pui de tara (sau rustic) - de aproximativ 2 - 2.5 kg
| 300 g ricotta
| 1 legatura ceapa verde - doar frunzele verzi
| 1 legatura patrunjel
| cate o lingurita de maghiran, menta - uscate
| 100 ml ulei de masline
| sare, piper alb
Mod de preparare pui impanat cu ricotta:
Taiem puiul pe spate, scotandu-i coloana vertebrala. Daca aveti o foarfeca speciala, cu atat mai bine, dar se poate rezolva operatiunea si cu un cutit bine ascutit. Astfel putem desface puiul, asezandu-l cu pieptul in sus.
Amestecam ricotta cu ceapa verde si patrunjelul tocate marunt, menta, maghiran, sare si piper. Dezlipim pielita de pe pui, cu ajutorul unei spatule, cu grija sa nu o rupem. Cu o lingurita luam din amestecul de branza si il introducem pe sub pielita, umpland astfel puiul.
Ungem o tava incapatoare cu ulei de masline si asezam puiul in ea. Turnam restul de ulei peste pui, il ungem bine, apoi presaram sare si piper alb pe deasupra. Am preferat piperul alb pentru a pastra culoarea uniforma a puiului. Turnam si o jumatate de cana de apa in tava si o punem la cuptorul incins la 200 de grade, timp de aproximativ o ora si jumatate.
Din cand in cand, cam la fiecare 20 - 25 de minute, scoatem puiul din cuptor si il ungem cu sosul din tava, completand cu apa daca e nevoie. Daca vi se pare ca se rumeneste prea tare, acoperiti puiul cu folie de aluminiu si continuati coacerea.
Se poate servi cu diferite garnituri, noi am ales un mix colorat de legume.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul furnicuti.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|