Nicio zi fara supa! 5 supe care te vor incalzi toamna aceasta

Supa-crema de fasole si ciuperci coapte

Supa-crema de fasole si ciuperci coapte

1 / 5

 Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa-crema de fasole si ciuperci coapte:

  • 1 1/2 cana de fasole alba
  • aprox 250 gr de ciuperci (champignon)
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • cateva frunze de salvie
  • aproximativ 2 litri de apa - din momentul in care fasolea e fiarta! (aici aveti libertatea sa alegeti densitatea supei)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare supa crema de fasole si ciuperci coapte:

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte si apoi se fierbe in 2 ape, inainte de a adauga ultima apa, cea care si ramane pentru supa.
Cand fasolea este fiarta, se amesteca ciupercile taiate feliute, cu ceapa taiata inele, usturoiul, cimbrul si salvia, se stropesc cu putin ulei si se pun la copt la temperatura mare.
Cand ciupercile s-au copt (si toata casa miroase divin!), le scoateti din cuptor (puteti lasa cateva bucati deoparte pentru decor) si le amestecati cu fasolea. Dati supa prin blender, potriviti la gust cu sare si piper si mai dati o data in clocot.
 

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

 

Supa crema de broccoli cu somon

Supa crema de broccoli cu somon

2 / 5

 Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de broccoli cu somon:

  • 2 tulpini de praz, taiate fin
  • 1 kg de broccoli, curatat si taiat 1 l supa de legume sau de pui o frunza de dafin
  • alte legume dupa plac – eu am pus morcovi, telina radacina, ardei gras – nu prea multe sa nu fie apoi supa prea groasa
  • 200 gr. somon taiat feliute
  • chive (eu n-am pus) un galbenus si doua -trei linguri de iaurt degresat pentru liaison
  • sare, piper

Mod de preparare supa crema de broccoli cu somon:

Reteta o am de pe site-ul oficial Dukan si am adaptat-o propriului gust, in primul rand am folosit doar jumatate din cantitatile de mai sus pentru ca nu vroiam o cantitate mare de supa (supele crema imiplac proaspat facute). Apoi, in reteta originara, nu se facea la sfarsit liaison dar mie asa imi place soooooo….asa o fac. Am pus prazul (ai alte eventuale legume – cu exceptia broccoli) si dafinul sa se caleasca in putina apa la foc mic, adaugam restul de supa si lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, adaugam si broccoli, lasam sa fiarba molcom 10 – 15 minute pana se inmoaie. In reteta originara, se adauga la fiert si somonul, eu am preferat sa-l tai in fasii marunte ca de taitei si sa-l adaug doar la sfarsit de tot. Am lasat supa cu legume sa se raceasca suportabil, dupa care am bagat-o in blendar si am maruntit toate
cele laolalta. Am turnat inapoi in oala si am pus pe foc pana a dat in fiert, am potrivit la gust cu sare,piper, eventual verdeata proaspata – patrunjel, marar – taiata marunt.

Pregatesc liaisonul: intr-un bol punem galbenusul si iaurtul le amestecam sa se omogenizeze, cu un polonic iau putin din supa fierbinte si o torn un bol, mestec ca sa se echivaleze temperatura lichidului, apoi mai pun un polonic de supa, mai mestec o data si torn tot liaisonul in supa, mestecand iute. Sting focul si cand servim supa, adaug
si pestele taiat fasiute in fiecare portie plus niste verdeata proaspata.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.ro/

Supa de vita cu fidea

Supa de vita cu fidea

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de vita cu fidea:

  • 1 kg carne vita cu os
  • 5 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 patrunjei
  • 1 pastarnac
  • 1 buc telina
  • frunze patrunjel
  • arpagic pt servire
  • fidea de casa 

Mod de preparare supa de vita cu fidea:

Punem la fiert intr-o oala incapatoare 4 litri de apa, sare, piper si carnea de vita. Lasam la fiert si apoi spumam bine. Cand carnea e fiarta pe jumatate adaugam ceapa, zarzavaturile taiate mai mari si frunzele de patrunjel. Lasam la fiert pana toate sunt fierte, o dam la o parte, scoatem osul si carnea(o taiem bucati mai mici, apoi o adaugam in supa) separat fierbem fideaua 1-2 minute apoi o strecuram si o trecem sub un jet de apa rece si o adaugam in supa. Daca e nevoie mai adaugam sare si piper. Servim fierbinte cu apragic maruntit, pofta buna!

O reteta propusa de blogul luckycake.ro/

 

Supa de dovleac cu usturoi copt

Supa de dovleac cu usturoi copt

4 / 5

DIficultate: redusa

Secretul acestei supe minunate este usturoiul copt. Dupa ce ung cativa catei de usturoi, cu coaja cu tot (the more, the merrier) cu ulei de masline si ii bag in cuptor pentru 15 minute, devin extraordinar de fascinant de aromati, pierzandu-si toata iutela si concentrandu-si tot potentialul de yum-yum.

Dupa etapa asta, tot ce mai ramane e sa calesc intr-o oala, in putin ulei de masline o ceapa, pentru 5 minute, apoi sa adaug 2 morcovi si dovleacul taiat cubulete, sa adaug apa (eu am pus 2 L impreuna + 2 cubulete de Maggi de legume), sare si piper, sa acopar si sa imi vad de treaba 30 de minute, in timp ce supa mea bolboroseste linistita.

La sfarsit, transfer supa in robotul de bucatarie, impreuna cu cateii de usturoi copti, decojiti, si 2-3 linguri de smantata, si pasez totul pana ajunge la o consistenta fina si catifelata (deja v-am facut pofta, nu?)

Dupa ce am pus supa in boluri, am decorat-o cu o lingura de smantana si un praf de piper.

Asta fost tot.

O reteta recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/ 

 

Supa crema de legume si rosii cu taitei

Supa crema de legume si rosii cu taitei

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de legume si rosii cu taitei:

  • 4 morcovi mari
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 felie de telina radacina
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 lingura sare
  • 2 l apa
  • 750 ml suc de rosii (eu am avut de casa)
  • 150 gr taitei de casa ondulati Hutton
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite zahar
  • patrunjel verde

Mod de preparare supa crema de legume si rosii cu taitei:

Punem aprox 2 l de apa la fiert in care adaugam o lingurita de sare. Legumele le curatam si le spalam, le taiem bucati mari si le adaugam in apa clocotita. Lasam sa fiarba la foc potrivit si verificam cu o furculita din cand in cand daca sunt fierte legumele. In mod special la morcovi m-am uitat eu pt ca restul s-au fiert mai repede. Nu trebuie sa fie foarte, foarte moi. Luam de pe foc si in doua reprize punem legumele, cu cate o cana din apa in care au fiert, in blender timp de 30 de secunde.
Separat intr-un vas punem sucul de rosii la fiert si adaugam legumele pasate. Potrivim de sare si piper, adaugam zaharul si lasam sa fiarba aprox 10 minute.
In acest timp fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj si le scurgem de apa trecandu-le apoi pe sub un jet de apa rece. Luam supa de pe foc si adaugam patrunjel verde tocat. Pastele nu le amestecam cu supa ci atunci cand punem supa in farfurie adaugam si pastele in farfurie.

Va garantez ca este o supa gustoasa si plina de vitamine. In plus se face super repede si usor.
Pofta mare va doresc!

 O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/

Supa-crema de fasole si ciuperci coapte
Supa crema de broccoli cu somon
Supa de vita cu fidea
Supa de dovleac cu usturoi copt
Supa crema de legume si rosii cu taitei

Rezumat

Nicio zi fara supa, asa ziceau bunicii nostri. Si cam aveau dreptate. Un bol cu supa calda este cam tot ce ne trebuie in zilele racoroase. Nu stim voi ce preferinte culinare aveti, dar noi suntem mari fane ale supelor. Asa ca initiem aceasta provocare: Nicio zi fara supa! Si propunem pentru inspiratie 5 retete de supe.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri