ghid pentru o viaţă împlinită

Nicio zi fara supa! 5 supe care te vor incalzi toamna aceasta

slide-ul 1 / 5
Nicio zi fara supa! 5 supe care te vor incalzi toamna aceasta: Supa-crema de fasole si ciuperci coapte

Supa-crema de fasole si ciuperci coapte

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa-crema de fasole si ciuperci coapte:

  • 1 1/2 cana de fasole alba
  • aprox 250 gr de ciuperci (champignon)
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • cateva frunze de salvie
  • aproximativ 2 litri de apa - din momentul in care fasolea e fiarta! (aici aveti libertatea sa alegeti densitatea supei)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare supa crema de fasole si ciuperci coapte:

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte si apoi se fierbe in 2 ape, inainte de a adauga ultima apa, cea care si ramane pentru supa.
Cand fasolea este fiarta, se amesteca ciupercile taiate feliute, cu ceapa taiata inele, usturoiul, cimbrul si salvia, se stropesc cu putin ulei si se pun la copt la temperatura mare.
Cand ciupercile s-au copt (si toata casa miroase divin!), le scoateti din cuptor (puteti lasa cateva bucati deoparte pentru decor) si le amestecati cu fasolea. Dati supa prin blender, potriviti la gust cu sare si piper si mai dati o data in clocot.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

Voteaza reteta:

Scor: 4.4 din 5 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Nicio zi fara supa! 5 supe care te vor incalzi toamna aceasta.