ghid pentru o viaţă împlinită

Nicio zi fara supa! 5 supe care te vor incalzi toamna aceasta

slide-ul 2 / 5
Nicio zi fara supa! 5 supe care te vor incalzi toamna aceasta: Supa crema de broccoli cu somon

Supa crema de broccoli cu somon

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de broccoli cu somon:

  • 2 tulpini de praz, taiate fin
  • 1 kg de broccoli, curatat si taiat 1 l supa de legume sau de pui o frunza de dafin
  • alte legume dupa plac – eu am pus morcovi, telina radacina, ardei gras – nu prea multe sa nu fie apoi supa prea groasa
  • 200 gr. somon taiat feliute
  • chive (eu n-am pus) un galbenus si doua -trei linguri de iaurt degresat pentru liaison
  • sare, piper

Mod de preparare supa crema de broccoli cu somon:

Reteta o am de pe site-ul oficial Dukan si am adaptat-o propriului gust, in primul rand am folosit doar jumatate din cantitatile de mai sus pentru ca nu vroiam o cantitate mare de supa (supele crema imiplac proaspat facute). Apoi, in reteta originara, nu se facea la sfarsit liaison dar mie asa imi place soooooo….asa o fac. Am pus prazul (ai alte eventuale legume – cu exceptia broccoli) si dafinul sa se caleasca in putina apa la foc mic, adaugam restul de supa si lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, adaugam si broccoli, lasam sa fiarba molcom 10 – 15 minute pana se inmoaie. In reteta originara, se adauga la fiert si somonul, eu am preferat sa-l tai in fasii marunte ca de taitei si sa-l adaug doar la sfarsit de tot. Am lasat supa cu legume sa se raceasca suportabil, dupa care am bagat-o in blendar si am maruntit toate
cele laolalta. Am turnat inapoi in oala si am pus pe foc pana a dat in fiert, am potrivit la gust cu sare,piper, eventual verdeata proaspata – patrunjel, marar – taiata marunt.

Pregatesc liaisonul: intr-un bol punem galbenusul si iaurtul le amestecam sa se omogenizeze, cu un polonic iau putin din supa fierbinte si o torn un bol, mestec ca sa se echivaleze temperatura lichidului, apoi mai pun un polonic de supa, mai mestec o data si torn tot liaisonul in supa, mestecand iute. Sting focul si cand servim supa, adaug
si pestele taiat fasiute in fiecare portie plus niste verdeata proaspata.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.ro/

Voteaza reteta:

Scor: 4.4 din 5 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Nicio zi fara supa! 5 supe care te vor incalzi toamna aceasta.