Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa vegetariana de conopida:
    1 conopida mijlocie 2 cartofi 3 morcovi 1 radacina de pastarnac 1/4 telina 2 cepe potrivite 3 catei de usturoi 1 ardei (de preferinta rosu) 1 lingura de vegeta (de preferinta ar fi cea produsa in casa) putina sare de mare (dupa gust) verdeata: frunze de telina, patrunjel si putin marar zeama de limeta sau bors (dupa preferinta)
Mod de preparare supa vegetariana de conopida:

1. Curata si spala toate legumele; taie morcovii si pastarnacul rondele, razuieste telina, taie cartofii cuburi potrivit de mari; taie ardeiul cuburi mici, fa la fel si cu ceapa; pune legumele in oala cu o lingura-doua de ulei de masline si cateva linguri de apa si lasa sa se caleasca astfel pana cand ceapa devine sticloasa;
2. adauga apa fierbinte peste legume si fierbe la foc potrivit pentru apr,ox. 20 de minute, pana cand legumele s-au fiert; adauga usturoiul zdrobit cu dosul cutitului si mai lasa supa sa dea un clocot;
3. la final, opreste focul si adauga vegeta, sarea (dupa gust) si zeama de limeta ori borsul (personal am preferat limeta pentru aroma ei mai bogata si mai rafinata) si verdeata.

O reteta propusa de blogul http://klausburger.blogspot.ro