3 / 4

Prajitura Mokka

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura mokka:

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 125 g ulei
  • 125 ml apa minerala
  • 3 fiole esenta de rom
  • 150 g faina
  • praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita plina de cafea instant sau fin macinata
  • 200 g nuci sau alune macinate

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • o lingura zahar tos
  • o lingura unt
  • 3 linguri lapte

Decor: boabe de cafea

 

Mod de preparare prajitura mokka:

Ouale intregi se mixeaza la viteza mare cu zaharul pana cand totul devine ca o crema spumoasa. Se adauga pe rand uleiul, apa minerala, esenta de rom, faina amestecata cu praful de copt (se da mixerul la viteza 1), cacaoa, cafeaua si nucile macinate. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca 30-40 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Se lasa la racorit in tava si se face glazura, incalzind toate ingredientele pentru glazura intr-un ibric pana cand totul este omogen si zaharul dizolvat total. Daca mai e nevoie, se mai adauga putin lapte in glazura, ca sa poata fi turnata pe prajitura. Se scoate hartia de copt de sub blat si daca s-a racorit suficient, se toarna glazura care se niveleaza ușor și rapid cu o spatula. Blatul nu trebuie sa fie prea cald, caci altfel glazura curge pe margini mai mult decat ar trebui. Cand prajitura este mai rece, topitura de ciocolata se intareste rapid.

Se da la frigider cca o ora, apoi se portioneaza si se decoreaza dupa dorinta.
Pofta buna!
 

O reteta recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri