Daca tot e toamna si avem fructe din plin, m-am gandit sa fac o placinta putin mai neobisnuita, adica sa renunt la clasicele mere, clasica branza sau dovleac .. imediat mi-am adus aminte de fermecatoarele piersici si nectarine.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinta cu nectarine:
un pachet aluat congelat
| 14-16 nectarine/piersici medii
| 2 linguri zeama de lamaie
| 1/2 cana zahar
| scortisoara
| nucsoara
| sare
| 6 linguri amidon de porumb
| 1 lingura lapte
| 1 lingura zahar
Mod de preparare placinta cu nectarine:
Daca folositi piersici, acestea trebuiesc oparite si decojite. Fructele se taie felii foarte subtiri sau cuburi.
Se pun intr-un bol, se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu zahar si mirodenii + sare+ amidon.
Se unge o tava medie cu ulei, se aseaza jumatate din aluat, se pun fructele si apoi se acopera cu restul de aluat.
Fructele se pot acoperi complet cu aluat sau se poate face un grilaj deasupra lor. Aluatul se unge cu putin lapte si apoi se presara cateva granule de zahar pentru decor.
Se coace in cuptorul incins la foc mare circa 20 min, apoi se reduce focul si se mai coace inca 20-30 min. Placinta trebuie neaparat lasata sa se raceasca cel putin 3 ore la temperatura camerei, astfel o veti putea taia frumos fara sa va alunece fructele si fara sa se scurga acea zeama delicioasa.
O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|