Este preferata mea si a intregii familii.
Imi place cu multa carne, multe legume, foarte acra, deasa, bogata in arome, iute si parfumata de la minunatia de leustean.Daca si voua va place la fel, atunci reteta mea se va mula perfect cerintelor voastre!
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de vacuta:
700 gr carne de vaca
| 3 morcovi mari
| o telina mica
| o ceapa mare
| un ardei gras verde sau galben si unul rosu
| 200 gr fasole verde sau galbena
| 200 gr mazare
| 4 cartofi mijlocii
| o conserva rosii bucati in suc propriu
| 1-2 linguri bulion
| un ardei iute
| sare de lamaie
| sare
| leustean
Mod de preparare ciorba de vacuta:
Se pune carnea spalata si taiata cuburi in apa rece, sa fie circa 5, 5 si 1/2 l apa.
Se spumeaza continuu, pana ce nu se mai formeaza spuma.
Dupa ce a dat in clocot, se mai fierbe cel putin 30 min.
Intre timp taiem toate legumele.
Se adauga mai intai morcovii, cartofii, telina,ceapa si ardeiul iute si gras, fasolea verde.
Legumele fierb in circa 30 min.
Cu 15 de minute inainte de final, punem in oala si conserva de rosii , bulionul si mazarea.
Dupa ce totul a fiert, se condimenteaza ciorbita cu sare, sare de lamaie sau bors, dupa gustul fiecaruia, se presara cu verdeata proaspat tocata si se stinge focul.Se acopera oala cu un capac circa 10 minute pentru a se intrepatrunde aromele, iar apoi se poate servi, simpla sau cu smantana.
Pentru alte retete delicioase consultati blogul poetagurmanda.blogspot.ro/
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|