Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru legume inabusite in stil bulgaresc:
    10 ciuperci proaspete, micute, champignon 1 ardei gras rosu 1 ceapa mare 10 masline 4 rosii mici/cherry 1 dovlecel 1 vanata mica 1 morcov ulei de masline cascaval vin alb unt sare piper busuioc

 

 

Mod de preparare legume inabusite in stil bulgaresc:

Aceasta reteta se pregateste intr-o tigaie mare de aragaz sau wok.
Se taie ardeiul felii subtiri,pe lungime,ceapa rondele, morcovul se taie felii rotunde, iar dovlecelul si vanata ( vanata trebuie oparita in prelabil in putina apa fierbinte) feliute subtiri, maslinele se folosesc fara samburi.
Ciupercile se lasa intregi, dar curatate de coaja. Rosiile cherry se pun intregi.Se incinge tigaia si se unge cu putin ulei de masline, se adauga legumele si un pahar mic de vin alb sec, sare, piper si busuioc.

 

Ciupercile se pun in tigaie fara codite, cu palariuta in jos, astfel incat, in fiecare ciuperca se punem un bob mic de unt.
Legumele se intorc din cand in cand.Cand sunt aproape gata, se adauga un pumn de cascaval ras si se mai lasa pe foc un minut, pana ce s-a topit cascavalul. Se serveste fierbinte.

Aceasta oferta a fost oferita de blogul poetagurmanda.blogspot.ro