1 / 4

Lasagna

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru lasagna:

Sos bolognez:

  • 1 ceapa tocata marunt
  • 50 ml ulei de masline
  • 600 gr carne vita cu porc
  • 100 ml vin alb
  • 2 lingurite pasta tomate
  • 5 rosii mari curatate de coaja si taiate cuburi sau o conserva rosii
  • sare, piper
  • Foi de lasagne : aprox 10-12 buc, depinde de marimea vasului, al meu a fost de 20cm *30 cm
  • 125 gr mozarelle, 100 gr parmezan razuit
  • 300 gr smantana min 20% grasime

Mod de preparare lasagna:

Incepem prin a face sosul: calim ceapa in ulei pana se inmoaie ,cam 5 minute, adaugam carnea tocata si o amestecam, o sfarmam cu o lingura de lemn sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam vinul si lasam sa scada, cam 5 minute.Adaugam si pasta tomate impreuna cu rosiile si lasam sa fiarba la foc mic cam 1 ora si jumatate.Daca sosul se ingroasa prea tare adaugam putina apa.La sfarsit asezonam cu sare si piper.

Putem trece la asamblatul lasagnei: sosul cu carne trebuie sa il impartim in 4.Prima parte o punem pe fundul vasului, peste care punem 3-4 lingurite smantana, apoi 3-4 foi de lasagna , astfel incat sa acopere tot sosul, daca vasul e rotunjit pe margini , rup putin din colturile foilor de lasagna ca sa se aseze mai bine :).Apoi punem al 2-lea strat de carne, apoi 1/3 smantana si 1/3 din parmezan.Continuam tot asa : foi, sos, smantana, parmezan.La final trebuie sa avem 3 straturi de foi lasagne, deasupra ultima portie de sos, smanatana, parmezan si mozarella taiata felii subtiri.

O dam la cuptor pana se topeste mozarella si incepe sa se rumeneasca- aprox 20 – 25 minute.Enjoy!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri