Ce gatim in weekend?

Suc de mere cu spirulina

Suc de mere cu spirulina

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru suc de mere cu spirulina:

2 mere verzi
1 lingurita zeama de lamiae proaspat stoarsa
½ lingurita pudra de spirulina

Mod de preparare:
1. Se spala merele si se sterg cu servetelul.
2. Se trec merele prin storcatorul de fructe si astfel se obtine sucul.
3. Se adauga zeama de lamiae si pudra de spirulina.
4. Se amesteca bine pentru omogenizare (se poate folosi un tel fin)
5. Se serveste imediat, sau se poate pastra la rece ½ ora, intr-un recipient de sticla inchis ermetic. In acest mod, aromele se aseaza, iar gustul de spirulina nu se mai simte.
 

O reteta propusa de blogul www.retetelemeledragi.com/

Lasagna

Lasagna

1 / 3

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru lasagna:

Sos bolognez:

  • 1 ceapa tocata marunt
  • 50 ml ulei de masline
  • 600 gr carne vita cu porc
  • 100 ml vin alb
  • 2 lingurite pasta tomate
  • 5 rosii mari curatate de coaja si taiate cuburi sau o conserva rosii
  • sare, piper
  • Foi de lasagne : aprox 10-12 buc, depinde de marimea vasului, al meu a fost de 20cm *30 cm
  • 125 gr mozarelle, 100 gr parmezan razuit
  • 300 gr smantana min 20% grasime

Mod de preparare lasagna:

Incepem prin a face sosul: calim ceapa in ulei pana se inmoaie ,cam 5 minute, adaugam carnea tocata si o amestecam, o sfarmam cu o lingura de lemn sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam vinul si lasam sa scada, cam 5 minute.Adaugam si pasta tomate impreuna cu rosiile si lasam sa fiarba la foc mic cam 1 ora si jumatate.Daca sosul se ingroasa prea tare adaugam putina apa.La sfarsit asezonam cu sare si piper.

Putem trece la asamblatul lasagnei: sosul cu carne trebuie sa il impartim in 4.Prima parte o punem pe fundul vasului, peste care punem 3-4 lingurite smantana, apoi 3-4 foi de lasagna , astfel incat sa acopere tot sosul, daca vasul e rotunjit pe margini , rup putin din colturile foilor de lasagna ca sa se aseze mai bine :).Apoi punem al 2-lea strat de carne, apoi 1/3 smantana si 1/3 din parmezan.Continuam tot asa : foi, sos, smantana, parmezan.La final trebuie sa avem 3 straturi de foi lasagne, deasupra ultima portie de sos, smanatana, parmezan si mozarella taiata felii subtiri.

O dam la cuptor pana se topeste mozarella si incepe sa se rumeneasca- aprox 20 – 25 minute.Enjoy!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/

Ciorba de fasole galbena pastai

Ciorba de fasole galbena pastai

2 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de fasole galbena:

  • aprox. 0.5 kg fasole galbena pastai
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 telina mica
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia (sau daca nu aveti 2 lingurite de boia de calitate buna)
  • putin ulei sau untura
  • 2-3 catei de usturoi
  • verdeata (puteti folosi orice preferati; eu am facut aceasta ciorba si cu patrunjel, si cu telina, si cu leustean)
  • sare dupa gust

 

 

Mod de preparare ciorba de fasole galbena:

Eu folosesc aceste cantitati pentru o ciorba pregatita intr-o oala de 3 litri.
Pun la fiert fasolea curatata si rupta bucatele, morcovii, patrunjelul si telina tocate si completez cu apa, lasand loc in oala cam cat o latime de palma.

Intr-o tigaie, calesc usor ceapa cu ardeii kapia taiati cat mai marunt. Calitul in grasime va fi foarte scurt, pentru ca imediat sting cu un polonic din zeama de la ciorba si las pe foc pana cand ardeii au lasat bine din culoare. Eventual, daca e prea putin un polonic, mai puteti completa cu zeama.
Turnati apoi tot continutul tigaii in ciorba si astfel veti avea culoarea rosie frumoasa si aroma de ardei.

Dizolvati lingura de faina in lapte si turnati apoi si acest amestec in ciorba, amestecand bine si lasand sa dea in clocot cateva minute.
Intre timp, tocati si adaugati verdeata si la final, chiar inainte sa luati ciorba de pe foc, adaugati cateii de usturoi dati pe razatoarea fina.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

 

 

Suc de mere cu spirulina
Lasagna
Ciorba de fasole galbena pastai

Rezumat

Provocare culinara pentru weekendul acesta: lasagna, ciorba de fasole pastai si suc de mere cu spirulina.

Articole recomandate

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri