Pentru aceasta reteta am folosit o bucata de muschi de porc taiat cubulete, dar puteti si sa il lasati intreg si sa il taiati ulterior. Totusi, pentru aceasta varianta, va sfatuiesc ca dupa ce il treceti prin tigaie sa il dati la cuptor pentru a se patrunde carnea.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru porc cu prune si usturoi:
    muschi de porc 4-5 prune 2 catei de usturoi 1/2 lingurita cimbru sare, piper ulei
Mod de preparare porc cu prune si usturoi:

Condimentati carnea si puneti-o in tigaia cu ulei incins. Tineti tigaia pe foc pana carnea e rumenita si gatita.

Scoateti bucatile de carne si in untura ramasa gatiti prunele taiate in jumatate si cu fata in jos, alaturi de usturoiul tocat si cimbrul.
Cand s-au inmuiat prunele si s-a format un sos aromat in tigaie, undeva in jur de 10 minute, turnati totul peste carnea de porc si serviti alaturi de garnitura dorita.

O reteta oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro