Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de icre de stiuca:
    200 g icre de stiuca 400 - 500 ml ulei zeama de la jumatate de lamaie 2 - 4 linguri de apa minerala 1 ceapa mica - optional
Mod de preparare salata de icre de stiuca:

Punem icrele intr-un bol incapator. In primul rand trebuie sa curatam cat mai bine icrele de pielite. Pentru aceasta operatiune, am folosit o scobitoare pe care am trecut-o printre icre, cu grija sa nu le sparg, iar pielitele ramaneau pe aceasta.
Incepem sa adaugam ulei in fir subtire si amestecam foarte incet, pentru a nu sparge icrele. Cand amestecul incepe sa fie batos, adaugam si jumatate din zeama de lamaie, continuam cu uleiul si cu restul de lamaie. La final incorporam treptat cate o lingura de apa minerala, pentru a obtine o salata pufoasa, dar si pentru a mai elimina din gustul sarat al icrelor.
Daca vreti, adaugati si o ceapa mica tocata marunt. Dupa cum vedeti, amestecand cu grija icrele se pastreaza intergi.

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro