Ce gatim in weekend?

Salata de cruditati cu piept de pui

Salata de cruditati cu piept de pui

2 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de cruditati cu piept de pui:

  • o bucata piept de pui la gratar
  • 1 rosie mare, mare
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • o ceapa rosie
  • un pic de ulei de masline sau floarea soarelui, dupa preferinte
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 100 gr salata
  • sare si piper dupa gust
  • optional branza telemea light si masline (portia mea a fost fara)

Mod de preparare salata de cruditati cu piept de pui:

De facut e cat se poate de simplu.Inainte de toate curatam si spalam legumele dupa caz. Punem intr-un bol salata apoi pe rand feliem dupa pofta inimii legumele .
Adaugam pieptul de pui taiat cubulete si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Stropim cu zeama de lamaie si cu ulei si amestecam ingredientele.

Adaugam dupa preferinte branza telemea taiata cubulete si masline taiate felii.
Punem salata in boluri si rasnim deasupra condimente aromate.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/

Ciorba de fasole verde si dovlecel

Ciorba de fasole verde si dovlecel

3 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de fasole verde si dovlecel:

o ceapa mare sau o legatura de ceapa verde, un dovlecel mare, 2-300 g fasole verde, bulion sau o rosie, un morcov si un patrunjel de marime medie, sare, piper, un fir de leustean, patrunjel verde, un ou, o ceasca de smantana proaspata, 500 ml de bors sau altceva de acrit.

Mod de preparare ciorba de fasole verde si dovlecel:

Legumele se spala se curata de coaja, la fasole se rup capetele cu codita, se scot "aţele", daca sunt, si eventual se rup in doua sau in trei tecile.
Ceapa se taie julien, morcovul si patrunjelul radacina se dau prin razatoare - chiar prin ochiurile mici, daca aveti rabdare - dovlecelul se curata de miezul cu seminte si pulpa se taie cubulete.
Mai intai se caleste ceapa inabusit pana devine translucida, chiar in oala in care faceti ciorba, apoi se pun 1,5-2 litri de apa, morcovul si patrunjelul ras, si fasolea. Se lasa sa clocoteasca la foc mic cu capacul pus timp de 10-15 minute dupa care se adauga dovlecelul facut cubulete. Dupa inca 15-20 de minute se adauga rosia taia si ea cubulete sau 2 lingurite de bulion subtiat cu 2-3 linguri din zeama fierbinte. Se mai lasa sa mai clocoteasca cateva minute, fara capac, pana mai scade zeama, dupa care se pune borsul sau orice altceva folositi pentru acrit. Se potriveste de sare si piper.

Dupa inca vreo cateva clocote, se bate oul impreuna cu smantana si apoi cu cateva linguri de ciorba fierbinte si se toarna in fir subtire in oala amestecand mereu. Imediat se adauga si leusteanul tocat nu foarte marunt.

Se mai lasa sa fiarba cateva minute apoi se inchide focul si se pune patrunjelul verde, tocat marunt, pe deasupra. Se lasa sa se racoreasca incet, cu capacul pus.

Dupa care se serveste cu paine integrala si cu inca un strop de smantana, daca doriti.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/

Pizza cu branza si usturoi

Pizza cu branza si usturoi

1 / 3

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pizza cu branza si usturoi:

Pentru aluat:

  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 cubulet de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 350 gr faina

 

Pentru topping:

  • 1/2 din aluatul de mai sus
  • 2 linguri unt moale
  • 4 catei de usturoi
  • 50 gr telemea
  • 50 gr cascaval
  • piper

Mod de preparare pizza cu branza si usturoi:

Am dizolvat drojdia si zaharul in apa si l-am lasat sa se activeze pentru aproximativ 10 minute.
Am pus 250 gr de faina intr-un vas si am turnat treptat apa cu drojdie, integrand faina cu miscari circulare. Am adaugat apoi si uleiul, iar restul de faina am adaugat-o treptat si m-am oprit cand am avut un aluat care nu mi se mai lipea de maini sau de vas.
Eu nu am folosit intreaga cantitate de faina, dar depinde de faina si de umiditate, deci cel mai sigur e sa va orientati dupa aluat.

Din momentul in care nu se mai lipea aluatul de maini, am mai framantat aluatul pentru inca aproximativ 10 minute. Apoi l-am lasat la crescut pentru o ora intr-un vas acoperit, uns usor cu ulei.

Cat timp aluatul crestea, am pornit si cuptorul, sa fie bine incins si am pregatit toppingul.
Am dat pe o razatoare fina usturoiul si branzeturile si le-am amestecat bine cu untul.

Dupa ce aluatul a crescut, l-am mai framantat o data foarte usor si l-am taiat pe jumatate.
O jumatate a ajuns la congelator (pentru o ocazie viitoare, cand va fi dezghetat la temperatura camerei timp de 6-8 ore), iar cealalta jumatate am intins-o cat mai subtire (si e foarte elastic aluatul!) si am acoperit-o cu amestecul de branza si usturoi.

Am pus pizza in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute (m-am orientat sa fie rumenita si inainte sa o scot de tot, am ridicat un colt sa ma asigur ca e copt bine aluatul) si am servit-o calda.
Nu mai e nevoie sa va spun ca a avut un succes URIAS.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Salata de cruditati cu piept de pui
Ciorba de fasole verde si dovlecel
Pizza cu branza si usturoi

Rezumat

Meniu de weekend rezolvat in 3 retete gustoase si consistente.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri