Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru conopida gratinata:

Spalam conopida, o curatam, o tinem o jumatate de ora in apa. Punem la fiert buchetelele de conopida in apa cu sare. Cand sunt gata, le scurgem (lichidul in care au fiert poate fi o baza foarte buna pentru o supica) si le punem intr-o oala (caz in care aprindem cuptorul din timp ca sa-l preincalzim la 180 grade C) sau vas yena (in acest caz, aprindem cuptorul doar cand punem vasul cu conopida la gratinat), turnam deasupra sosul bechamel, presaram sare (daca mai e cazul), piper, pesmet (eu n-am pus pentru ca nu aveam in casa  si cascaval ras deasupra.
E gata cand cascavalul se topeste si capata o simpatica si usoara nuanta de rumen. O servim imediat.
 

Concluzia? O mancarica foarte usoara, simpla si gustoasa. Sa ne fie de bine.

Gasiti mai multe retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com