Pentru cine e iubitor de cartof si nu are idee cum sa-l mai pregateasca, iata aici o idee:
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cartofi picanti chinezesti:
1 cartof mare (de preferat unul mare ca sa iasa feliile cat mai egale)
| sau 2 cartofi mijlocii
| 1 ardei verde gras
| 2 catei de usturoi
| 3 ardei uscati iuti
| 1 lingurita boabe piper Sichuan
| 1/2 lingurita sare
| 2 lingurite ulei
| 2 lingurite vin de orez alb (alcool de gatit, dar alb sa fie!)
Mod de preparare cartofi picanti chinezesti:
Mai intai taiem cartoful in felii rotunde. Dupa care taiem feliile in bastonase subtiri, mai subtiri decat cele pentru prajit, le trecem printr-un jet de apa rece si le stergem cu un prosop de bucatarie. Ardeiul gras il taiem fasiute. In wok punem la incins uleiul si adaugam boabele de piper Sichuan, le lasam cateva secunde sa aromatizeze uleiul, timp in care isi vor schimba culoarea. Le scoatem din tigaie si adaugam tecile de ardei iuti. Le lasam cateva secunde (deschideti geamul si luati o gura mare de aer caci va veni un miros puternic si iute din wok! :))) ), apoi adaugati usturoiul tocat. Adaugati si cartofii pai si ii caliti pana vor capata o culoare aurie placuta. Adaugati apoi fasiile de ardei verde, mai caliti 1 minut dupa care potriviti de sare. Adaugati si vinul de orez (el va inmuia cartoful, dar nu foarte mult). Transferati pe un platou si serviti imediat. Garnisiti eventual cu cateva fire de ceapa verde
Cartoful reloaded in stil chinzesc are o textura tare interesanta si un gust aparte. Sper sa va placa!
Pentru alte idei de retete chinezesti accesati bolgul andreeachinesefood.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|