3 kg gogosari
| 1,5 kg ardei gras
| 0,750 grame ceapa alba
| 2 kg rosii
| 0,750 ml ulei
| 1,5 kg morcovi
| 0,375 grame orez (eu am folosit orez Scotti-bob cu bob colosal)
| sare pt conserve( neiodata)
| piper negru boabe
| foi de dafin
| 1 legatura patrunjel verde
| acid acetilsalicilic din farmacie
Mod de preparare tocana de legume cu gogosari si ardei:
Se curata morcovii, se spala se pun la fiert in apa cam 20-25 minute. Intre timp fierbeti orezul cam 15 minute, il clatiti cu apa rece, il strecurati, il dati deoparte. Se spala si se curata gogosarii si
ardeii de seminte, se taie bucatele mici. Ceapa se curata, se spala, se razuieste pe razatoarea cu gauri mari.
Puneti uleiul la incins, adaugati ceapa, lasati la calit la foc mic 30 minute. In acest timp opariti gogosarii taiati bucatele mici, in apa clocotita cu putina sare de conserva, timp de 2-3 minute cat sa se inmoaie putin coaja. Nu am pus toti gogosarii odata i-am impartit in 3 parti si i-am oparit pe rand. Gogosarii opariti ii puneti la scurs intr-o sita. La fel procedati si cu ardeii. Daca ceapa s-a calit adaugati gogosarii si ardeii opariti si scursi de apa, rosiile zdrobite cu blenderul, piperul, dafinul, sare dupa gust, continuati fierberea pana iese uleiul la suprafata(cam 1 ora), dar nu uitati sa amestecati mereu sa nu se lipeasca de oala. Adaugati morcovii fierti, scursi de apa deja si razuiti, apoi orezul fiert si clatit cu apa rece(scurgeti si orezul de apa dupa clatire), patrunjelul verde tocat, mai adaugati putina sare daca este nevoie. Fierbeti inca 10-15 minute, stingeti focul si puneti tocana in borcane cu capace filetate spalate intre timp si sterilizate in cuptorul preincalzit vreme de 10 minute, pana se usuca apa de pe ele. In fiecare borcan plin cu tocana de legume puneti un varf de cutit de acid-acetil-salicilic. Pt siguranta conservei, eu pun borcanele in tava de la aragaz, pun apa calda in tava, apoi cand fierbe apa din tava, las borcanele la cuptor la foc mic inca 30 minute, dupa care stingem focul si lasam borcanele acolo sa se raceasca.
A doua zi se depoziteaza in camara. Pentru cantitatile din reteta aveti nevoie de 10-11 borcane de 720 grame.
O reteta propusa de blogul dulcesarat.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|