Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru rosii umplute:

 

    600 gr. carne tocata 8 rosii mari 3 cepe 4 –5 linguri de ulei de masline usturoi cimbru sare, piper smantana sau iaurt
Mod de preparare rosii umplute:

Intai pregatim rosiile: le spalam si le taiam la varf intr-un cerculet, in jurul coditei. Prin gaura tocmai obtinuta, scoatem cu o lingura miezul pe care il turnam intr-un bol pentru a-l folosi mai tarziu.

Carnea tocata o amestecam cu usturoiul (dupa gust, eu am pus ceva mai mult ca sa se simta bine), ceapa maruntita, potrivim la gust cu sare si piper, mestecam bine bine pentru omogenizare.

Umplem rosiile cu compozitia de carne, acoperim cu capacele taiate din ele, le asezam intr-o tava sau craticioara si turnam deasupra miezul rosiilor pe care l-am amestecat deja cu sare, piper, ulei si niscaiva cimbru.

Bagam la cuptor si lasam sa se faca si sa se rumeneasca vreo trei sferturi de ora, la foc mic.

Este o mancarica ce se serveste calda, scaldata in sosul din tava la care adaugam pentru un plus de gust smantana sau iaurt.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul http://casutalaurei.blogspot.com/