O delicatesa turceasca. Singurul defect al acestei mancari este faptul ca o data coapte, rosiile umplute se….culeg cam greu din tava pentru a fi puse in farfurie, sunt …fragile si se cam desira, asa ca manevrati-le finut
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru rosii umplute:
600 gr. carne tocata
| 8 rosii mari
| 3 cepe
| 4 –5 linguri de ulei de masline
| usturoi
| cimbru
| sare, piper
| smantana sau iaurt
Mod de preparare rosii umplute:
Intai pregatim rosiile: le spalam si le taiam la varf intr-un cerculet, in jurul coditei. Prin gaura tocmai obtinuta, scoatem cu o lingura miezul pe care il turnam intr-un bol pentru a-l folosi mai tarziu.
Carnea tocata o amestecam cu usturoiul (dupa gust, eu am pus ceva mai mult ca sa se simta bine), ceapa maruntita, potrivim la gust cu sare si piper, mestecam bine bine pentru omogenizare.
Umplem rosiile cu compozitia de carne, acoperim cu capacele taiate din ele, le asezam intr-o tava sau craticioara si turnam deasupra miezul rosiilor pe care l-am amestecat deja cu sare, piper, ulei si niscaiva cimbru.
Bagam la cuptor si lasam sa se faca si sa se rumeneasca vreo trei sferturi de ora, la foc mic.
Este o mancarica ce se serveste calda, scaldata in sosul din tava la care adaugam pentru un plus de gust smantana sau iaurt.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul http://casutalaurei.blogspot.com/
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|