Pogacelele sunt, de fapt, fursecuri englezesti pentru ceai, dar le putem rontai si ca atare.
Fursecurile destinate consumului langa ceai subclaseaza net, prin varietate, gust si atractivitate, orice produs fabricat pe scara industriala. Oricum, preparate de noi si servite musafirilor ,ele vor purta pecetea iscusintei noastre.
Produsele care se preteaza la rontait se pregatesc usor, in timp relativ scurt si fara prea mare oboseala.
Asa ca, sa trecem la treaba !
Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pogacele vanilate:
800 g faina alba de buna calitate
| 250 g zahar
| 200 g unt 82% grasime
| 150 ml smantana
| 2 galbenusuri
| 3 oua
| 2 plicuri de vanilie bourbon
| 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare pogacele vanilate:
Amestecul din oua ,zahar vanilat si unt se amesteca pana devine spuma. Se adauga amestecul de praf de copt cu faina si smantana. Compozitia bine omogenizata se intinde pe planseta, iar din foaia groasa de un deget se decupeaza pogacele cu diametrul de 3 cm. Obtinem un aluat suficient de dens cat sa-l putem intinde.
Pogacelele unse bine cu spuma din galbenus de oua se introduc in tava tapetata cu hartie pergamentata. Se coc la cuptor incins ,la foc ceva mai puternic decat cel potrivit, pana devin de culoare aurie.
Servite alaturi de ceai aromat si indulcit cu miere sunt minunate!
Pofta buna !
Reteta oferita de: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|