3 / 4

Prajitura cu prune

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu prune:

  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 gr de iaurt
  • 50 gr ulei
  • 1 praf de copt
  • 600 gr de faina
  • aprox 1/2 kg prune

Mod de preparare prajitura cu prune:


Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul. Adaugati apoi iaurtul, esenta de vanilie si uleiul. Amestecati bine.

Intr-un vas separat amestecati faina cu praful de copt si apoi integrati faina in ou si iaurt. Amestecati incet pana se omogenizeaza bine.

Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati peste prunele taite pe jumatate si dati la cuptor aproximativ 40 de minute.

Am taiat prajitura in cubulete in functie de bucatile de prune. Este o prajitura foarte aromata si racoroasa.

 O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri