1 / 4

Sos de prune cu ghimbir

Dificultate: medie

Ingrediente si mod de preparare sos de prune cu ghimbir:

Am avut cam in kilogram de prune, cateva rosii din soiul Roma (mai carnoase), o lingurita de praf de ghimbir, nucsoara, sare si piper. La astea se pot adauga ardei iute si alte condimente, dupa gust, dar ganditi-va la faptul ca aroma ghimbirului este suficient de puternica sa le acopere pe celelalte.
Am spalat prunele, le-am oparit si le-am curatat de coji si de samburi, apoi am facut din ele un piure, cu ajutorul robotului de bucatarie. La fel am facut cu rosiile.

Am pus la foc, intr-o craticioara, prunele, iar cand acestea s-au inmuiat bine, am adaugat rosiile. Am lasat sa mai fiarba putin, apoi am adaugat sarea, piperul, ghimbirul si nucsoara. Daca ghimbirul nu vi se pare suficient pentru a da sosului gustul iute, puteti adauga un ardei iute taiat foarte marunt ori copt si pasat. Eu am vrut un sos mai soft, pentru cucoane, asa ca am renuntat din start la ardeiul iute.

Prune sunt, rosii se mai gasesc inca, asa ca va doresc spor la bucatarit. Zile calde sa fie!
P.S. Acest sos nu este recomandat diabeticilor, avand in vedere continutul foarte ridicat de glucide pe care il au prunele (circa 20%).

O reteta propusa de blogul www.bucatareli.com/
 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri