Si din nou prune....de data asta o placinta rustica sau lichiu cu prune cum se mai zice prin Ardeal. Cine a crescut printre sasi si maghiari cu siguranta stie despre ce vorbesc. Acel aluat dulce cu smantana dulce deasupra. Eu am facut-o cu prune si a fost delicioasa.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinta cu prune:
Aluat placinta:
500 gr faina
| 2 oua
| 1 plic drojdie uscata
| 3 linguri zahar
| 250 ml lapte
| 80 ml ulei sau unt topit
| 1/2 lingurita sare
| 1 plic zahar vanilat
| coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura:
150 gr smantana 20% grasime
| 1 ou
| 2 linguri zahar pudra
| 1 kg prune
| scortisoara
| zahar pudra pt pudrat
Mod de preparare placinta cu prune:
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-12 minute.
Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit zaharul. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul. Prunele le spalam si le indepartam samburii. Din aluatul rezultat intindem doua foi si le asezam in doua tavi unse cu putin ulei.
Pentru umplutura: batem cu un tel oul si adaugam smantana si zaharul pudra.
Ungem aluatul cu umplutura de mai sus si asezam jumatatile de prune cu miezul un sus. Presaram peste prune scortisoara si ungem si prunele cu putina smantana.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 20 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin. Apoi servim cu zahar pudra deasupra.
Pentru a descoperi si alte retete delicioase, accesati blogul timeaioo.blogspot.ro/
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |