Prepara aceste retete diseara, cand ajungi acasa

Paste cu creveti, ardei iute si pangrattato

Paste cu creveti, ardei iute si pangrattato

1 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Paste cu creveti, ardei iute si pangrattato:

  • 200 gr spaghete
  • 10 creveti ( mai mari) curatati
  • 4 fileuri ansoa
  • 1/2 ardei rosu iute (sau 1/4 ardei rosu gras)
  • 1/2 lamaie
  • 75 ml vin alb
  • 5 catei mici usturoi
  • 1/2 cana pesmet nu foarte fin
  • cimbru
  • ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare paste cu creveti, ardei iute si pangrattato:

Punem o oala cu apa la fiert in care adaugam o lingura de sare , cand fierbe apa adaugam spaghetele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

Prima data punem intr-o tigaie 3 linguri ulei de masline, pentru a face pangrattato, adaugam usturoiul razuit, pesmetul si cimbru. Calim 4-5 minute pana capata o culoare aurie , apoi condimentam cu sare si piper, dam la o parte.

Intr-o alta tigaie punem 4 linguri de ulei de masline , adaugam ansoa, ardeiul taiat marunt si usturoiul razuit, lasam la foc mediu 1-2 minute apoi adaugam vinul , mai lasam 1-2 minute , sa scada putin. Apoi adaugam crevetii dureaza 4-5 minute pana sunt gata, inainte cu 2 minute de final adaugam zeama de lamaie . Cand spaghetele sunt gata, le scurgem de apa , punem crevetii si sosul iar la urma presaram prangattato si servim imediat . Enjoy!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/

Peste la cuptor in sos de usturoi si vin

Peste la cuptor in sos de usturoi si vin

2 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentur peste la cuptor in sos de usturoi si vin:

  • 1/2 salau taiat felii
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 150 ml vin
  • 200 ml smantana pentru frisca de la Lactilia
  • 1 lg tarhon
  • sare
  • cateva linguri faina integrala
  • ulei pentru prajit
  • cateva buchetele de broccoli si conopida


Mod de preparare peste la cuptor in sos de usturoi si vin:

Mai intai am sarat pestele, l-am trecut prin faina si l-am prajit putin intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-a rumenit, l-am asezat intr-un vas de yena. Intr-o alta tigaie am calit ceapa tocata fin si usturoiul dat pe razatoare. Am stins totul cu vin alb, am luat de pe foc si am adaugat smantana si tarhonul. Sosul astfel obtinut l-am turnat in vas peste peste si am dat la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute. La final am marit putin focul pentru a rumeni bine pestele. Separat am fiert la aburi broccoli si conopida, pe care le-am servit alaturi de peste.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

Desert cu ananas si migdale

Desert cu ananas si migdale

3 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru desert cu ananas si migdale:

  • 35 biscuiti amaretti
  • 1 conserva 
  • 50 g migdale tocate
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida grasime 35%
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • (optional) menta proaspata

Mod de preparare desert cu ananas si migdale:

Desfaceti conserva de ananas, scoateti ananasul si scurgeti-l bine de lichid intr-o sita. (Daca folositi borcanase sau pahare mici, tocati in bucati mai mici ananasul). Intr-o tigaie non aderenta prajiti usor la foc mic migdalele tocate, avand grija sa nu se arda. Dati tigaia deoparte si lasati sa se raceasca migdalele complet.

Intr-un castron amestecati mascarpone impreuna cu zaharul pudra si extractul de vanilie. Bateti frisca lichida pana ce obtineti o compozitie pufoasa. Incorporati usor frisca in amestecul de mascarpone zi zahar.

Pregatiti borcanasele sau paharele pentru servit: zdrobiti cate 2-3 biscuiti amaretti si puneti-i pe fundul fiecarui borcanas. Deasupra puneti cate o lingura plina cu compozitia de crema. Continuati cu migdalele tocate si ananas tocat, continuati cu biscuiti amaretti, crema, ananas si migdale. Garnisiti cu frunze de menta proaspata

 Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 4 borcanele si un pahar mare.

Pentru mai multe deserturi rapide, viziteaza blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/

 

Cous-cous cu turmeric si legume

Cous-cous cu turmeric si legume

4 / 4

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cous-cous cu turmeric si legume:

Am pus o oala pe foc cu o parte de cous-cous in doua parti de supa de legume (se poate si doar cu apa), am lasat sa se umfle cous-cous-ul si am picurat niste turmeric peste el. Am amestecat bine si l-am lasat pe foc pana a absorbit tot lichidul. Am stins apoi focul si l-am lasat la racit.

In acest timp, am taiat marunt cateva rosii cherry, vreo trei felii de castravete, o ridiche si doua fire de ceapa verde. Le-am pus peste cous-cous-ul aproape racit, am amestecat bine si am condimentat cu niscai piri piri si sare. Dupa ce am fotografiat, am pus si niste fasii de cheddar. Fara branza, viata e trista.

O reteta propusa de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/
 

 

Paste cu creveti, ardei iute si pangrattato
Peste la cuptor in sos de usturoi si vin
Desert cu ananas si migdale
Cous-cous cu turmeric si legume

Rezumat

Interesati sa aveti o cina in mai putin de 30 de minute? Lasa-ne sa iti prezentam meniul: paste cu creveti sau peste la cuptor in sos de usturoi si vin sau cous-cous cu turmeric si legume Neaparat sa incercati desertul cu ananas si migdale.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri