3 / 5

Desert cu ananas si migdale

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru desert cu ananas si migdale:

  • 35 biscuiti amaretti
  • 1 conserva 
  • 50 g migdale tocate
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida grasime 35%
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • (optional) menta proaspata

Mod de preparare desert cu ananas si migdale:

Desfaceti conserva de ananas, scoateti ananasul si scurgeti-l bine de lichid intr-o sita. (Daca folositi borcanase sau pahare mici, tocati in bucati mai mici ananasul). Intr-o tigaie non aderenta prajiti usor la foc mic migdalele tocate, avand grija sa nu se arda. Dati tigaia deoparte si lasati sa se raceasca migdalele complet.

Intr-un castron amestecati mascarpone impreuna cu zaharul pudra si extractul de vanilie. Bateti frisca lichida pana ce obtineti o compozitie pufoasa. Incorporati usor frisca in amestecul de mascarpone zi zahar.

Pregatiti borcanasele sau paharele pentru servit: zdrobiti cate 2-3 biscuiti amaretti si puneti-i pe fundul fiecarui borcanas. Deasupra puneti cate o lingura plina cu compozitia de crema. Continuati cu migdalele tocate si ananas tocat, continuati cu biscuiti amaretti, crema, ananas si migdale. Garnisiti cu frunze de menta proaspata

 Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 4 borcanele si un pahar mare.

Pentru mai multe deserturi rapide, viziteaza blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri