Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru Paste cu creveti, ardei iute si pangrattato:
- 200 gr spaghete
- 10 creveti ( mai mari) curatati
- 4 fileuri ansoa
- 1/2 ardei rosu iute (sau 1/4 ardei rosu gras)
- 1/2 lamaie
- 75 ml vin alb
- 5 catei mici usturoi
- 1/2 cana pesmet nu foarte fin
- cimbru
- ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare paste cu creveti, ardei iute si pangrattato:
Punem o oala cu apa la fiert in care adaugam o lingura de sare , cand fierbe apa adaugam spaghetele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.
Prima data punem intr-o tigaie 3 linguri ulei de masline, pentru a face pangrattato, adaugam usturoiul razuit, pesmetul si cimbru. Calim 4-5 minute pana capata o culoare aurie , apoi condimentam cu sare si piper, dam la o parte.
Intr-o alta tigaie punem 4 linguri de ulei de masline , adaugam ansoa, ardeiul taiat marunt si usturoiul razuit, lasam la foc mediu 1-2 minute apoi adaugam vinul , mai lasam 1-2 minute , sa scada putin. Apoi adaugam crevetii dureaza 4-5 minute pana sunt gata, inainte cu 2 minute de final adaugam zeama de lamaie . Cand spaghetele sunt gata, le scurgem de apa , punem crevetii si sosul iar la urma presaram prangattato si servim imediat . Enjoy!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/