3 garnituri care merg la friptura

Dovlecei cu cimbru si usturoi

Dovlecei cu cimbru si usturoi

3 / 3

Ceva usor, de vara. Se potriveste perfect langa un peste la gratar sau un piept de pui.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dovlecei cu cimbru si usturoi:

3 dovlecei normali au sfarsit in tigaie, impreuna cu 1 lingura de ulei de masline extravirgin, 2 catei de usturoi feliati subtire si frunzulitele de la cateva fire de cimbru + sare si piper. S-au perpelit la foc iute 4-5 minute si gata au fost! 

 

De tinut minte: au devenit si mai buni au devenit dupa ce am sfaramat si un pic de telemea peste!

O reteta propusa de blogul leblogpiquant.com/

Garnitura de cartofi

Garnitura de cartofi

1 / 3

Garnitura de cartofi este mancarea cu care nu vei da gres niciodata. Indiferent ca prepari o friptura de pui, porc sau vita, garnitura de cartofi detine locul ei in topul garniturilor. Excelenta si cu peste!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru garnitura de cartofi:

  • aprox 1 kg de cartofi
  • 2 cepe mici rosii
  • 2 gogosari murati
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare garnitura de cartofi:

Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii scurgem de apa.
Intr-o tigaie mai adanca punem un pic de ulei si punem tigaia pe foc.
Cand uleiul este incalzit adaugam ceapa si gogosarii murati taiati felii. Lasam sa se caleasca un pic apoi adaugam paprika rosie si amestecam.
Turnam cartofii in tigaie si potrivim de sare si piper. Amestecam si lasam pe foc inca 2-3 minute sa se imbine aromele.
La final adaugam patrunjelul tocat si luam de pe foc.

O reteta oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro

Sote de legume

Sote de legume

2 / 3

 O mancare usoara, perfecta de pus in farfurie alaturi de un piept de pui bine fript. Sau niste carne de porc, depinde de preferinte.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sote de legume:

  • ardei rosii, verzi, galbeni(sau toti trei pentru o mancarica foarte colorata, nu doar gustoasa) – 1 – 2 ardei / portie
  • ciuperci – 3 -5 ciuperci / portie
  • 1 ceapa, usturoi(3 – 4 catei de usturoi)
  • morcovi
  • 2 -3 / portie
  • telina – un sfert de capatana
  • cimbru, patrunjel
  • sare, piper, vegeta

Mod de preparare sote de legume:

Imi place sa prepar aceasta reteta la tigaia wok, daca nu aveti asa ceva, e foarte buna (dar nu la fel de comoda) si o tigaie antiaderenta. Legumele le semi-prepar inainte de a le aduce toate in tigaie pentru nota finala. Astfel mie imi place sa coc ardeii pe flacara, despielitandu-i dupa ce i-am lasat sa se inmoaie sarati si acoperiti cu o carpa curata. Ciupercile le inmuiem pentru cateva minute in apa clocotita cu sare. Curatam si morcovii pe care ii feliem foarte subtire, taiem si telina. Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit in uleiul incins, punem si morcovii, telina (pe care am dat-o pe razatoarea cea mai fina). Taiem marunt si un catel de usturoi, restul il zdrobim intr-o pasta pe care o vom adauga la final. Cand legumele se inmoaie, adauga ciupercile strecurate, ardeii curatati si taiati felii subtiri (mie imi place sa-i rup fasii su mana, stilul rustic), putem adauga putina apa, chiar si doua-trei linguri de vin, amestecam totul la foc mare, adaugam cimbru, patrunjelsau orice alte verdeturi va cad bine.
Saram, piperam, presaram si nitica vegeta, turnam si restul de usturoi pasta.
Mancarica e perfecta cand toate legumele sunt inmuiate, acest rezultat il atingem foarte repede daca legumele au fost pregatite inainte, in wok, pe flacara mare, le tinem maxim cinci minute, timp in care le mestecam mereu cu o lingura de lemn. Miam miam.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.ro

Dovlecei cu cimbru si usturoi
Garnitura de cartofi
Sote de legume

Rezumat

Pentru ca orice friptura care se respecta are nevoie de o garnitura pe masura, va prezentam 3 garnituri gustoase si rapid de preparat. Langa tradionalele fripturi, poti pune cam orice fel de garnitura preferi: de cartofi, de legume sote, legume la gratar sau orez.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri