Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu smochine:
    450 de aluat foitaj,gata facut faina pentru presarat 1 galbenus batut,pentru glazurat smochine coapte

Frangipane:

    100 g unt,la temperatura camerei 100 g de zahar pudra vanilat si inca putin pentru pudrat 1 galbenus mare,batut 100 g migdale macinate 25 g faina

Pentru servit:

    miere smanatana grasa

Mod de preparare tarta cu smochine:

Prepara mai intai crema frangipane.I ntr-un castron, freaca untul cu zaharul pudra pana se face crema, apoi adauga incet galbenusul batut, amestecand pana se incorporeaza perfect. Adauga migdalele macinate si faina si amesteca pana se omogeniozeaza compozitia.
Acopera castronul si lasa crema frangipane sa se odihneasca circa 5 minute.
Incalzeste cuptorul la putere mare.

Pe o suprafata pudrata usor cu faina, intinde aluatul intr-o foaie de grosimea unei monede. Cu o farfurie mica decupeaza din aluat 4 discuri. Lasa o margine de 1 cm si traseaza usor un chenar de jur imprejurul discurilor cu varful unui cutit, fara a sectiona complet aluatul.
Pune discurile pe o tava mare de copt si unge marginile cu galbenus.
Intinde un strat subtire de crema frangipane in mijlocul fiecarui disc.
Taie smochinele rondele. Aranjeaza-le in cerc peste crema. Pudreaza tartele cu un pic de zahar farin si coace-le circa 20 de minute, pana cand aluatul devine crocant si auriu. Aluatul de pe margine creste in jurul smochinelor.
Cand tartele sunt calde inca, stropim cu miere peste smochine.
Lasa tartele sa se racoreasca si serveste-le cu smantana.


Pofta buna tuturor vizitatorilor mei ! Blogu: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)