Pentru duminica aceasta va propun un cordon bleu din piept de pui. Foarte simplu de facut si sincer vroiam o schimbare ca m-am cam saturat de traditionalele snitele date prin ou.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cordon bleu din piept de pui si cartofi la tigaie:
1 piept de pui mare
| cateva felii de sunca
| cascaval
| 1 ou
| putina faina
| pesmet
| sare, piper.
| cartofi fierti
| 2 linguri ulei masline
| condiment pentru cartofi
| 2 linguri parmezan
Mod de preparare cordon bleu:
Procedeul e foarte simplu, pieptul de pui l-am taiat pe lungime si am scos 4 bucati din el. Le-am batut putin si le-am condimentat cu sare si piper. Pe el am pus cate 2 bucati de sunca si 2 bucati de cascaval.
Am rulat strans si m-am ajutat si de cateva scobitori.
Am dat apoi rulourile mai intai prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet.
Le-am pus la prajit la foc mic pana cand s-au atruns bine (mie imi plac mai crocante asa ca le-am lasat mai mult)
Intre timp am pregatit si garnitura (preluata de la Adi Hadean).. si binenteles imbunatatita. Cartofii fierti in prealabil, i-am taiat in rondele mai groase si le-am pus sa se prajeasca putin intr-o tigaie antiaderenta in care am pus 2 linguri de ulei.
I-am condimentat cu condimente pentru cartofi (rasnita Konany) iar cand s-au rumenit i-am scos afara si i-am asezat pe farfurie si am presarat parmezan.
Langa am pregatit o salata de rucola pe care am pus putina sare si cativa stropi de otet balsamic.
Foarte buna aceasta combinatie, rulourile au fost minunate, la fel si cartofii si salata.
Noua ne-a placut mult asa ca voi mai face cu siguranta aceasta reteta.
Incercati-o, nu veti regreta.....
Pofta buna!!!
Aceasta reteta a fost oferita de blogul biancams76.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|