Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru negresa cu mascarpone:
Pentru aluat
- 300 gr ciocolata
- 240 gr unt
- 150 gr zahar
- 4 oua intregi
- 4 albusuri
- 120 gr faina
- 30 gr de cacao
Pentru crema
- 450 gr mascarpone
- 50 gr de zahar
- 4 albusuri
- esenta de vanilie
Mod de preparare negresa cu mascarpone:
Topiti ciocolata in bain-marie si lasati-o putin deoparte sa se raceasca.
Intre timp, bateti untul cu zaharul, apoi adaugati cele 4 oua si 4 albusuri. Integrati si ciocolata, apoi adaugati faina amestecata cu cacao.
Turnati aluatul intr-o tava de tapetata cu hartie de copt, pastrand o ceasca de aluat pentru a o folosi la final.
*eu am folosit o tava de 20X30cm
Intr-un alt vas, amestecati mascarpone cu zaharul, albusurile si vanilia. Intindeti crema de mascarpone peste aluatul turnat in tava, iar peste puneti restul de aluat, amestecandu-l usor in crema cu o furculita.
Coaceti pentru aproximativ 40-50 de minute, pana cand daca ridicati usor hartia de copt, marginile prajiturii se desprind.
Lasati sa se raceasca in tava inainte de a o taia.
O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/