3 / 4

Negresa cu mascarpone

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru negresa cu mascarpone:

Pentru aluat

  • 300 gr ciocolata
  • 240 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 4 oua intregi
  • 4 albusuri
  • 120 gr faina
  • 30 gr de cacao

Pentru crema

  • 450 gr mascarpone
  • 50 gr de zahar
  • 4 albusuri
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare negresa cu mascarpone:

Topiti ciocolata in bain-marie si lasati-o putin deoparte sa se raceasca.

Intre timp, bateti untul cu zaharul, apoi adaugati cele 4 oua si 4 albusuri. Integrati si ciocolata, apoi adaugati faina amestecata cu cacao.

Turnati aluatul intr-o tava de tapetata cu hartie de copt, pastrand o ceasca de aluat pentru a o folosi la final.
*eu am folosit o tava de 20X30cm

Intr-un alt vas, amestecati mascarpone cu zaharul, albusurile si vanilia. Intindeti crema de mascarpone peste aluatul turnat in tava, iar peste puneti restul de aluat, amestecandu-l usor in crema cu o furculita.

Coaceti pentru aproximativ 40-50 de minute, pana cand daca ridicati usor hartia de copt, marginile prajiturii se desprind.
Lasati sa se raceasca in tava inainte de a o taia.

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri