Ingrediente necesare pentru rulada cu mascarpone si mure:
Blat :
4 oua
4 linguri zahar
3 linguri faina
3 linguri cacao
un praf de sare
60 gr unt topit si racit
Crema:
200 gr mascarpone
100 ml frisca (meggle)
2 linguri miere
1 lingura zeama lamaie
1 lingura gem de mure si cateva bucati de mure proaspata
cacao pt ornat
Mod de preparare rulada cu mascarpone si mure:
Prima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de sare. La urma turnam si untul topit cu grija intr-o margine si cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt( eu am folosit tava de cuptor), si il dam la cuptor la 180 grade pentru 10 minute. Apoi rasturnam blatul peste un prosop de bucatarie curat usor umezit , luam hartia de copt de pe blat si rulam blatul in prosop.
Crema: Cat timp blatul se raceste, batem frisca adaugam crema mascarpone, mierea si zeama de lamaie , amestecam cu un mixer usor pana se incorporeaza apoi adaugam gemul si amestecam usor cu o spatula.
Desfacem blatul si impartim crema in mod egal peste el , punem murele proaspete si rulam rulada cu grija cat de strans putem. Deasupra pudram cacaoa. Dam la frigider minim o ora apoi putem servi . Enjoy!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/