Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajiturele pentru ceai: Blatul:
    150 g unt 2 linguri de cacao 4 oua 300 g zahar 10 linguri de faina (250 g) zahar vanilat praf de copt un praf de sare un pahar de apa
Crema:
    un pachet de unt o ciocolata cu m nim 55% cacao 3 linguri de zahar 50 ml lapte esenta de rom (sau de portocale, de migdale - de care va place) si optional cateva alune taiate foarte marunt
Mod de preparare prajiturele pentru ceai:

Cacaoa cu zaharul si untul se topesc cu un pahar (200 ml) de apa la foc foarte mic sau pe baie de aburi. Cand zaharul este complet dizolvat se ia de pe foc, se continua amestecatul adaugand vanilia, iar cand compozitia este ceva mai racorita se adauga ouale, intregi, pe rand. La urma se adauga faina in care s-a amestecat un praf de sare si praful de copt. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la cuptorul preincalzit timp de 35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava.
Crema se face astfel: o lingurita plina din pachetul de unt, ciocolata, zaharul si laptele impreuna cu aroma dorita, se topesc pe foc mic sau la bain marie. Intre timp, restul de unt se mixeaza spuma. Cand ciocolata topita se racoreste bine, se incorporeaza in crema de unt cate putin amestecand cu mixerul la viteza 1 sau cu o lingura.La urma se amesteca si alunele taiate, daca doriti.
Se intinde imediat peste blat, de aceea e bine sa faceti crema dupa ce ati scos blatul din cuptor, apoi se da la rece cateva ore. Se portioneaza si se serveste la ceaiul sau la cafeaua de dimineata.

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro

Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!