Le-am facut mai demult, si au avut un succes neasteptat. Reteta este adaptata dupa Rocky Road bars de pe tasteofhome.com.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajiturele pentru ceai:
B
latul:
150 g unt
| 2 linguri de cacao
| 4 oua
| 300 g zahar
| 10 linguri de faina (250 g)
| zahar vanilat
| praf de copt
| un praf de sare
| un pahar de apa
Crema:
un pachet de unt
| o ciocolata cu m
| nim 55% cacao
| 3 linguri de zahar
| 50 ml lapte
| esenta de rom (sau de portocale, de migdale - de care va place) si optional
| cateva alune taiate foarte marunt
Mod de preparare prajiturele pentru ceai:
Cacaoa cu zaharul si untul se topesc cu un pahar (200 ml) de apa la foc foarte mic sau pe baie de aburi. Cand zaharul este complet dizolvat se ia de pe foc, se continua amestecatul adaugand vanilia, iar cand compozitia este ceva mai racorita se adauga ouale, intregi, pe rand. La urma se adauga faina in care s-a amestecat un praf de sare si praful de copt. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la cuptorul preincalzit timp de 35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava.
Crema se face astfel: o lingurita plina din pachetul de unt, ciocolata, zaharul si laptele impreuna cu aroma dorita, se topesc pe foc mic sau la bain marie. Intre timp, restul de unt se mixeaza spuma. Cand ciocolata topita se racoreste bine, se incorporeaza in crema de unt cate putin amestecand cu mixerul la viteza 1 sau cu o lingura.La urma se amesteca si alunele taiate, daca doriti.
Se intinde imediat peste blat, de aceea e bine sa faceti crema dupa ce ati scos blatul din cuptor, apoi se da la rece cateva ore. Se portioneaza si se serveste la ceaiul sau la cafeaua de dimineata.
Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |