E un desert cu destul de multe calorii, ca doar are paste, dar este usor de facut si e foarte aromat.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru macaroane pentru branza dulce:
400 g paste
| 500 g branza (una degresata si una normala)
| 150 g zahar
| 100 g stafide
| 3 oua
| 1 cana mica de lapte
| zahar vanilat
| coaja de lamaie cu zahar
| ulei si pesmet pentru vasul in care coacem
Mod de preparare macaroane cu branza dulce:
Luam pastele si le punem la fiert, in apa cu sare si 1 lingura de ulei, conform cu specificatiile de pe ambalaj. Amestecam de cateva ori ca sa nu se prinda pastele de fundul oalei, la asta ne ajuta si uleiul pe care l-am adaugat.
In timp ce se fac pastele, amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separam ouale, galbenusurile le punem peste branza, iar albusurile le batem spuma.
In amestecul de branza cu zahar punem si putin lapte, nu toata cana pentru ca se va mai lichefia si de la albus. Adaugam stafidele si albusul. Omogenizam si daca vi se pare prea tare, mai puteti adauga niste lapte. Compozitia trebuie sa fie destul de lichida cat sa o putem amesteca usor cu pastele. Ca veni vorba de paste, dupa ce s-a terminat timpul de fiert, le mai lasam 5 minute in apa fierbinte apoi le clatim bine cu apa rece si le lasam la scurs.
Amestecam pastele cu branza si pregatim vasul in care le vom da la cuptor. Ungem o cratita sau o tava cu ulei si tapetam cu pesmet. Turnam compozitia de paste cu branza in vas, uniformizam si dam la cuptorul incalzit la 180 de grade. Dupa 30 de minute, scoatem de la cuptor si turnam 4-5 linguri de lapte peste, ca sa nu se usuce prea tare pastele. Mai lasam cam 20 - 25 minute, pana se coloreaza putin marginile.
Despre calorii ce sa zicem, nu e prea bine :D 100 de grame au cam 230 de calorii, deci o portie are cam 400 de calorii.
O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro
Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|