Atat de pufoase incat se topesc in gura si dispar instant de pe masa.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cupcakes pufoase:
8 albusuri
| 80 g faina
| 100 g zahar pudra
| 100 g zahar tos
| 60 ml apa
| zahar vanilat
| esenta de vanilie
| un pliculet praf de copt
| coaja de la o lamaie
Pentru icingul de bezea:
2 albusuri
| 100 g zahar
| 60 ml apa
| esenta de vanilie
Mod de preparare cupcakes pufoase:
Cum va spuneam, am folosit albusuri congelate, pe care le-am lasat sa se decongeleze incet in frigider. Pentru cupcakes mixamalbusurile cu apa si esenta de vanilie pana cand se formeaza spuma. Adaugam zaharul tos, rar, lingura cu lingura, mixand la viteza mai mare. Nu mai amestecati daca spuma devine lucioasa.
Cernem faina si zaharul pudra si le amestecam cu zaharul vanilat si praful de copt. Incorporam in albusuri ingredientele uscate, in doua transe, mixand putin dupa fiecare. La final adaugam si coaja de lamaie.
Turnam compozitia in formele de silicon si dam la cuptor cam 15 - 20 de minute, pana se rumenesc. Daca nu aveti forme de silicon si folositi unele de hartie sau tave de muffins, ungeti formele cu ulei. Fiindca din compozitie lipseste cu desavarsire grasimea, riscati ca muffins-urile sa fie greu de scos din forme pentru ca se lipesc. Lasam cupcakes-urile sa se raceasca inainte de a le scoate din forme.
Pregatim icingul de bezea dupa cum urmeaza: dizolvam zaharul in apa si le fierbem 5-8 minute, pana obtinem un sirop. Batem albusurile cu esenta de vanilie pana obtinem o spuma moale. Turnam siropul fierbinte peste albusuri mixandla viteza mai mare pana obtinem o spuma delicioasa.
Ornam cupcakes-urile cu icingul de bezea.
O reteta oferita de blogul furnicuti.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |