1 kg carne vitel (spata sau pt gulas)
| 2 beri Guiness la cutie (1 litru)
| 4 - 5 cartofi
| 5 - 6 morcovi
| 2 cepe
| 2 linguri faina
| 2 linguri otet
| 2 lingurite zahar brun
| un praf de nucsoara
| 7 - 8 linguri ulei
| sare, piper
Mod de preparare vitel cu bere Guinness:
Daca aveti o bucata mare de carne, trebuie taiata cubulete potrivite, cam de 3 cm. Daca ati luat carnea gata taiata pentru gulas, scapati de pasul acesta. Dam bucatile de carne prin faina si ca sa nu murdarim vase pentru aceasta operatiune, punem intr-o punga suficient de mare si solida o lingura de faina, apoi cuburile de carne si apoi cealalta lingura de faina. Tinem bine punga de capat si agitam pana se distribuie faina pe toate bucatile de carne.
Incingem 4 linguri de ulei intr-o cratita si prajim carnea, eventual in mai multe transe, sa se rumeneasca pe toate partile. Scoatem carnea din cratita, mai adaugam 3 - 4 linguri de ulei si calim ceapa cateva minute pana sticleste. Punem inapoi carnea in cratita, adaugam berea, un pahar de apa, sare, piper, nucsoara, zaharul si otetul. Aducem la punctul de fierbere, adaugam cartofii si morcovii taiati in sferturi. Daca aveti o carne mai tare, care fierbe mai greu, adica de vitel batran... ca sa nu-i zic altfel :P, puneti cartofii si morcovii dupa ce carnea e pe jumatate facuta, ca sa nu se zdrobeasca. Lasam sa fiarba cu capac la cuptorul incins la 200 de grade timp de aproximativ 45 de minute, dupa care lasam alte 20 - 25 de minute sa se rumeneasca.
Nu va speriati, va fi destul de mult sos, dar este cu multa bere neagra, asa ca e foarte aromat si numai bun de mancat cu niste paine. Tocanita se serveste calda si are aproximativ 150 calorii la 100 de grame, fara paine. Si sa nu uit sa va spun ca reteta e inspirata dintr-un GoodFood.
Pe blogul furnicuti.blogspot.ro veti descoperi si alte retete gustoase.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|