Continuam trilogia cu gogosile umplute cu branza dulce. Sunt cunoscute ca branzoaice, dar sunt multe variante de aluat pentru branzoaice.
Am folosit o parte din aluatul pe care l-am pregatit pentru gogosile simple care este prezentat in reteta respectiva. E pacat sa nu faceti mai multe feluri de gogosi daca tot va apucati de treaba si cu siguranta rezultatul va fi apreciat. Dar sa nu mai pierdem vremea si sa ne apucam de pregatit acest desert bun bun de tot.
Dificultate: redusa
Pentru aproximativ 10 - 12 gogosi avem nevoie de:
cam o treime din aluatul pentru gogosile simple
| 1 pachet branza dulce (250g)
| 2 - 3 linguri de zahar
| 1 lingurita coaja de lamaie cu zahar
| zahar vanilat
| 1 ou
Mod de preparare gogosi umplute cu branza:
Cat timp sta aluatul sa creasca, pregatim branza, adica o amestecam cu oul, putina coaja de lamaie, zaharul si zaharul vanilat. Trebuie sa aveti grija si sa nu puneti mult zahar pentru ca sa nu fie prea lichida branza, fiindca va curge si gogosile se vor desface si nu ar fi bine. Daca cumva este branza mai lichida, puteti adauga o lingurita de gris, care mai absoarbe din umezeala.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe suprafata de lucru. Luam bucati cam cat o cana din aluat si le intindem cu sucitorul pana ajung cam la 5 milimetri. Nu trebuie sa fie la fel de gros aluatul ca la gogosile simple, pentru ca cele umplute se prajesc mai greu, iar daca sunt prea groase riscati sa se arda la suprafata dar branza sa ramana cruda.
Taiem aluatul cu un pahar mai mare sau cu cutitul patrate sau dreptunghiuri din aluat, cam cat o palma de mari. In mijlocul lor punem cate 1 lingurita sau 2 de branza. Daca le facem rotunde, punem o bucata peste cea cu branza si presam. Daca avem patrate, putem sa facem triunghiuri, adica sa aducem un colt peste coltul opus. Daca avem dreptunghiuri, impaturim tot in forma de dreptunghi, aducand o latura peste cea opusa. Avem grija sa apasam bine de tot marginile ca sa nu iasa umplutura pretioasa. Daca marginile sunt infainate si nu se lipesc, cu o pensula, ungem cu putina apa.
Putem face toate gogosile o data, dar trebuie sa va miscati repede pentru ca primele vor creste destul de mult pana terminati de impachetat tot. Cel mai bine e sa faceti cate 4 - 6 o data, in functie de cat de multe va incap in tigaie si sa opriti focul pana faceti urmatoarea transa. Sau, cel mai bine, sa aveti un ajutor care sa le prajeasca.
Resturile care raman atunci cand taiem aluatul le refolosim si le amestecam cu aluatul ramas, sau le prajim ca pe gogosile simple, daca terminam.
Prajim gogosile in ulei incins cateva minute pe fiecare parte si le servim calde sau reci, langa un pahar de lapte batut. Retinem ca au in jur de 285 calorii la 100 grame.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|