Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru negresa cu fistic si merisoare:

 

    100 g ciocolata neagra 100 g unt 150 g zahar - am folosit brun 3 oua 80 g faina 50 g fistic crud si nesarat 50 g merisoare 2 lingurite ness 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare negresa cu fistic si merisoare:

Punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul intr-un vas la bain-marie, adica asezat peste un alt vas in care fierbe apa. Adaugam nessul si amestecam pana se topesc toate ingredientele, moment in care luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Batem ouale cu zaharul, adaugam ciocolata topita si incorporam faina. Urmeaza fisticul si merisoarele, pe care le puteti marunti... sau nu, praful de copt si esenta de vanilie. Turnam aluatul in tava unsa cu unt si dam la cuptor la 180 de grade, cam 25 - 30 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii, iese curata.
Incercam pe cat posibil sa asteptam pana se raceste inainte de a o portiona. Se potriveste la fix la o cafea sau un ceai.

Pe blogul furnicuti.blogspot.ro puteti descoperi si alte retete gustoase.

Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!